Πρόσθετα κονδύλια για την τουριστική προβολή της χώρας

Πρόσθετα κονδύλια για την τουριστική προβολή της χώρας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση κατά 1 δισ. δρχ. των κονδυλίων τα οποία θα διατεθούν για την προβολή του ελληνικού προορισμού στις κύριες αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας, θα εισηγηθεί στον υπουργό Ανάπτυξης Ακ. Τσοχατζόπουλο η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στον τουρισμό, στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν για την άμβλυνση των επιπτώσεων στον τουριστικό κλάδο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια προχθεσινής συνεδρίασης, η Επιτροπή κατέληξε στην απόφαση να εισηγηθεί τη διάθεση από 500 εκατ. δρχ. ως πρόσθετα κονδύλια σε κάθε μία από τις αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας, από τις οποίες προέρχεται ποσοστό περίπου 50% (5,8 εκατ. επισκέπτες) των συνολικών αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας. Το έργο της Επιτροπής, που έχει επανειλημμένως συνεδριάσει, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου προκειμένου να εισηγηθεί συνολικά τη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιμέρους κλάδων που έχουν πληγεί στον τουριστικό τομέα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Επίσης, αποφασίσθηκε ότι το αναβληθέν δύο φορές ταξίδι στις ΗΠΑ, τουριστικών επιχειρηματιών και στελεχών της τουριστικής ηγεσίας, για την πραγματοποίηση συναντήσεων με Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες θα πραγματοποιηθεί τελικώς στα τέλη Ιανουαρίου.

Εξάλλου, στις 27 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους στον EOT διεθνείς οίκοι που προτίθενται να αναλάβουν την εκπόνηση μελέτης για τις οικονομικές συνέπειες που έχουν υποστεί μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου τουριστικοί κλάδοι όπως τα ξενοδοχεία της Αττικής, κρουαζιερόπλοια, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον περιηγητικό, θαλάσσιο και συνεδριακό τουρισμό. Επίσης, ζητείται και αποτίμηση των παράπλευρων επιπτώσεων που έχουν άλλοι κλάδοι, όπως τουριστικά καταστήματα κ.ά.

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι έχει διαπιστώσει μεγάλη και εκτεταμένη χρήση της «δημιουργικής λογιστικής», που αλλοιώνει την εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών, καθώς δεν καταγράφει σημαντικά ποσά κρατικών δαπανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή