ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Οσβαλντ με Σημίτη, Βενιζέλο

Τρία από τα εργοτάξια που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΔΟΕ, στη Νίκαια (Αρση Βαρών), το Γαλάτσι (Ρυθμική Γυμναστική) και τα Λιόσια (Πάλη) επισκέφτηκαν χθες η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτισμού Νάσος Αλευράς. H επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από την άφιξη των στελεχών της ΔΟΕ και του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της Ολυμπιάδας κ. Ντένις Οσβαλντ, που αναμένονταν χθες βράδυ στην Αθήνα, καθώς σήμερα αρχίζουν οι εργασίες με την Αθήνα 2004.

O κ. Οσβαλντ, σε αντίθεση με τους προηγούμενους ελέγχους, θα έχει συνάντηση με τον υπ. Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλο και τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή ο συγκεκριμένος έλεγχος της ΔΟΕ είναι εμβόλιμος, τα στελέχη της Επιτροπής θα ασχοληθούν με τέσσερα πέντε συγκεκριμένα «καυτά» ζητήματα. Χθες, υπεγράφη μεταξύ ΟΤΕ-«Αθήνα 2004» η οριστική σύμβαση για την κατασκευή ενός από τα Χωριά Τύπου. Τέλος, η τεχνική εταιρεία ΓΕΝΕΡ ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου «Κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας-Κανό- Καγιάκ» στον Σχινιά Φ. Κ.

Αν υπήρχαν στον προϋπολογισμό του 2002 περικοπές δαπανών θα σημειώνονταν μεγαλύτερο πλεόνασμα, με αποτέλεσμα να μπορούν να διατεθούν περισσότεροι πόροι στη μείωση του δημοσίου χρέους.