ΕΛΤΑ: εισαγγελική έρευνα για το πληροφοριακό black out

ΕΛΤΑ: εισαγγελική έρευνα για το πληροφοριακό black out

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό εισαγγελική διερεύνηση έχουν τεθεί όλες οι κρίσιμες επιχειρησιακές δραστηριότητες των ΕΛΤΑ και της διοίκησής τους, καθώς αρχίζει και άλλη μια προκαταρκτική έρευνα, αυτήν τη φορά για το πληροφοριακό Βατερλώ που έχει υποστεί η εταιρεία, η οποία έχει φθάσει στο σημείο να μην μπορεί να διαχειρισθεί έσοδα, δαπάνες, ΦΠΑ, μισθοδοσία, διαθέσιμα, αλλά και ό,τι περνάει από το νέο πληροφοριακό σύστημα που εγκαταστάθηκε από την Intrasoft, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Γ. Ζορμπάς με παραγγελία του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί να γίνει ενδελεχής προδικαστικός έλεγχος και να αναζητηθούν ευθύνες και υπεύθυνοι του πληροφοριακού black out των ΕΛΤΑ. H ειδική παραγγελία προκλήθηκε με αφορμή το δημοσίευμα της «K» στις 21/10/2001, στην οποία, περιγραφόταν κατάσταση πληροφοριακού ντόμινο, καθώς στα ΕΛΤΑ έχει παραδοθεί από την Intrasoft μόνο ο κεντρικός πυρήνας του συστήματος και όχι τα αναγκαία υποσυστήματα. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δ. Παπαγγελόπουλος στον οποίο περιήλθε και άλλη μια προκαταρκτική για τα ΕΛΤΑ που χειριζόταν η μετατεθείσα κ. Ελένη Ράικου.

Υπενθυμίζεται, ότι από τον Δεκέμβριο του 1999 εκκρεμεί, στα χέρια τακτικού ανακριτή, το βαρύ κατηγορητήριο που είχε απαγγείλει ο εισαγγελέας κ. Π. Αγγελόπουλος για την αγορά ακινήτου στο Κρυονέρι από τα ΕΛΤΑ, ο οποίος είχε διαπιστώσει ότι στο πλαίσιο αυτής της εξαγοράς τελέσθηκαν αδικήματα (κακουργήματα και πλημμελήματα) από το Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, το Δ.Σ. της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου, τη διαμεσολαβήτρια τράπεζα κ.ά.

Πάντως σ’ ό,τι αφορά το πληροφοριακό σύστημα των ΕΛΤΑ, φαίνεται ότι γίνονται σημεία και τέρατα, κάτι που προκύπτει και από εξώδικο της εταιρείας 3Π ABETE που απέστειλε στις 22/10 στα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ανθρωπίνων Πόρων. Μέσω αυτού, η εταιρεία 3Π επισημαίνει τις ευθύνες των μελών αν παραλάβουν το αδοκίμαστο σύστημα προσωπικού και μεθοδοσίας που επιθυμεί να εγκαταστήσει η Intrasost, απαξιώνοντας το σύστημα Compass που εγκαταστάθηκε μόλις το 1998 και για την απρόσκοπτη λειτουργία του απαιτήθηκαν 20 μήνες παράλληλης λειτουργίας και ένταξης των δεδομένων από το 1994.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή