Υπεγράφη η συμφωνία με τη Lockheed Martin για την αναβάθμιση των F-16

Υπεγράφη η συμφωνία με τη Lockheed Martin για την αναβάθμιση των F-16

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και της εταιρείας Lοckheed Martin η συμφωνία Ασφάλειας Εφοδιασμού και Πληροφοριών (SSI Agreement), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον ν.4650/2019 του υπουργειου Εθνικής Άμυνας, που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει προγράμματα συνολικής πραγματικής αξίας διακοσίων εβδομήντα εννέα εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ επ' ωφελεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ως απαραίτητο μέτρο για την εγκαθίδρυση και συντήρηση εγχώριας τεχνολογικής-βιομηχανικής βάσης και με σκοπό την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της χώρας, ιδιαίτερα για την ασφάλεια εφοδιασμού και πληροφοριών αλλά και για την επιχειρησιακή αυτονομία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι οικονομικοί φορείς επιλέγονται από τον ποκλειστικό κατασκευαστή για την εκτέλεση μέρους ή του συνόλου των προγραμμάτων της πρότασης και τελούν υπό την έγκριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως αναφέρει ο σχετικός νόμος.

Τα προγράμματα αφορούν:

α. Κάλυψη αναγκών και επαύξηση επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων με παροχή υλικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών, και ανάπτυξη και υποστήριξη των υποδομών τους.

β. Εγκαθίδρυση δυνατότητας ανάλυσης αστοχιών και διακρίβωση σύνθεσης υλικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

γ. Κατασκευή επιπλέον υποσυγκροτημάτων αεροσκαφών, εγκατάσταση συλλογών αναβάθμισης αεροσκαφών, εγκαθίδρυση δυνατοτήτων εργοστασιακής συντήρησης με ανοδίωση, υγρού και ξηρού αποχρωματισμού και χρώσης αεροσκαφών, από την ΕΑΒ.

δ. Συναρμολόγηση και δοκιμές ηλεκτρονικών συστημάτων και εξοπλισμού αεροσκαφών.

ε. Κατασκευή καλωδιώσεων αναβάθμισης αεροσκαφών και παροχή τεχνικής υποστήριξης για την αναβάθμιση των αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ  – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή