EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θερμόμετρο στα ύψη στις εκλογές του ΒΕΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις εκλογές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη. O επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» Σωτ. Μαγόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΒΕΘ Αντ. Ευλογημένο για «διαπιστωμένο έλλειμμα δημοκρατικότητος και διορατικότητος», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «θεωρεί το Επιμελητήριο μαγαζί του». Να σημειωθεί ότι οι «Νέοι Ορίζοντες» ομού με τη «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – Βιοτεχνικός Αγώνας» του κ. Ευλογημένου διεκδικούν από τον ίδιο κορβανά ψήφων της φιλελεύθερης παράταξης την εκλογή τους. O κ. Ευλογημένος σε άλλη συνέντευξη Τύπου προεξόφλησε την υποστήριξη της Ν.Δ., ωστόσο ανακοίνωση της ΔΑΚ – MME πήρε αποστάσεις και από τους δύο, διευκρινίζοντας ότι «στις εκλογές του ΒΕΘ στηρίζει φιλελεύθερες επιλογές και κανένα συγκεκριμένο συνδυασμό». O κ. Μαγόπουλος κατηγόρησε τον κ. Ευλογημένο για μια σειρά λανθασμένων επιλογών «που επιδείνωσαν την ήδη βεβαρημένη οικονομική θέση των MME» και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, τόνισε ότι «συνεργαζόμαστε με όλους πλην του κ. Ευλογημένου». Ανάμεσα στις προτεραιότητες των «Νέων Οριζόντων» είναι η πραγματοποίηση έρευνας αγοράς για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, η άμεση πρόσβαση στα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ, η οριοθέτηση των Βιοτεχνικών Πάρκων, η ενίσχυση βιοτεχνών για συμμετοχή σε εκθεσιακές εκδηλώσεις, η στελέχωση του Επιμελητηρίου με επιστημονικό προσωπικό κ.λπ.

Ωράριο βενζινοπωλών

Τη νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία προειδοποιεί με κινητοποιήσεις μέσα στον Δεκέμβριο στην περίπτωση ακύρωσής του. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ακύρωση του ωραρίου θα επαναφέρει στην αγορά φαινόμενα αποδιάρθρωσης και αποδιοργάνωσης, με κύριο χαρακτηριστικό την ένταση του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ερώτηση από Ν.Δ.

Στοιχεία για τον δανεισμό των ΔΕΚΟ, τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές και λεπτομέρειες για λογαριασμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ζητεί από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών με σχετικές ερωτήσεις του ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Ειδικότερα, επισημαίνεται σε επιστολή του ότι παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για σταδιακή μείωση των δανειακών αναγκών του Δημοσίου, κάθε χρόνο εκδίδονται εγγυητικές υπέρ των ΔΕΚΟ και ζητεί ο κ. Παπαθανασίου ανάλυση των οφειλών αυτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αναφερόμενος στα αναμενόμενα από την κυβέρνηση έσοδα από εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, ο βουλευτής ρωτάει για το ύψος των οφειλών που έχουν ρυθμιστεί και την πρόβλεψη των καταβολών φέτος, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για ανάλογες οφειλές των ΔΕΚΟ. Τέλος, ζητεί ανάλυση των εισροών και εκροών της κατηγορίας λογαριασμών με τον κωδικό «Υπόλογος Συμψηφισμών» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη διάρκεια του έτους 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή