ΔΕΗ: μέχρι 17% αντί του 10% η μετοχοποίηση

ΔΕΗ: μέχρι 17% αντί του 10% η μετοχοποίηση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από εισηγήσεις των διεθνών συμβούλων, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να αυξήσει το ποσοστό μετοχοποίησης της ΔΕΗ από 10% σε 15% και με πρόβλεψη να ξεπεράσει και το 17%, αν εκδηλωθεί ζήτηση από τους κατόχους των προμετόχων και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, για τους οποίους έχουν προβλεφθεί κίνητρα για αγορά μετοχών μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης. Οπως ανακοινώθηκε χθες στους Ελληνες ιδιώτες θα προσφερθεί έκπτωση έως και 3%, καθώς και μία δωρεάν μετοχή για κάθε δέκα μετοχές που θα διακρατήσουν για διάστημα 6 μηνών.

Η απόφαση, που έρχεται ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος κυρίως από την πλευρά διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων, ελήφθη χθες το βράδυ και αναμένεται να παρουσιασθεί επισήμως σήμερα το πρωί στις χρηματιστηριακές αρχές. Πηγές του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανέφεραν αργά χθές το βράδυ ότι η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 4 και 7 Δεκεμβρίου και η διαπραγμάτευση θα αρχίσει στις 12 του μηνός. Οι ίδιες πηγές υπολόγιζαν ότι η δημόσια εγγραφή θα αποφέρει στο Δημόσιο 175 έως 195 δισ., αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι η ΔΕΗ θα αποτιμηθεί μεταξύ 1,2 και 1,3 τρισ. δρχ. Γενική είναι, πάντως, η εντύπωση ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στο «χαρτί» της ΔΕΗ, ελπίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση επανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών.

Πέραν, πάντως, της υπόθεσης του Κτηματολογίου, γενική είναι η εντύπωση ότι η κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο γενικής ανατροπής της πολιτικής Λαλιώτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως μαρτυρούν οι αναφορές της για επανεξέταση των πρόσφατων ρυθμίσεων για τη δόμηση και τις χρήσεις γης στα Μεσόγεια και για τις καθυστερήσεις των Ολυμπιακών έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή