ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάσω Παπανδρέου

Με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες η υπουργός ΠΕ ΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου επέβαλε αρχικά και μετά αποδέχθηκε τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του Κτηματολογίου. H όλη διαδικασία εξελίχθηκε παρουσία του κ. Κώστα Λαλιώτη, που το τελευταίο διάστημα επιχειρεί με μανία να «καθαρίσει» την πολιτική σκηνή αλλά και να αναβαθμίσει το ήθος της… H υπόθεση «Κτηματολόγιο» αποτελεί μεγάλη πληγή για την Ελλάδα και μάλιστα ήταν ένα στοιχείο, για να δεχθεί η χώρα μας επιπλήξεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ. Οι καταγγελίες του τελευταίου είναι δυστυχώς απόλυτα τεκμηριωμένες και δεν πρέπει να περιποιούν τιμή σε κανένα Ελληνα, καθώς στην υπόθεση εκτός του διασυρμού της χώρας υπάρχει και μείζον χρηματικό πρόστιμο που θα κληθούμε σύντομα να καταβάλουμε. Το σχετικό στοιχείο ο κ. Λαλιώτης το αντιπαρήλθε. Ευτυχώς για μας, τον πρόλαβε η Βάσω Παπανδρέου, η οποία όπως ακούγεται και διαδίδεται θα αναδιατάξει γενικότερα την πολιτική του προκατόχου της.

Δημήτρης Ρέππας

Το βάπτισμα του πυρός σε μαζικές συνδικαλιστικές εκδηλώσεις πήρε αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας, χαιρετίζοντας την έναρξη του 31ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Αν και γνώστης της επικοινωνιακής τέχνης, ο πρώην υπουργός Τύπου έδειξε να εκνευρίζεται από τις λίγες δεκάδες συνδικαλιστών (από οργανώσεις της Αριστεράς), οι οποίοι φώναζαν συνθήματα εναντίον του ιδίου και της κυβερνητικής πολιτικής στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης, αναγκάζοντάς τον να αναμείνει για περισσότερα από 5 λεπτά πριν αρχίσει την ομιλία του. «Δεν θα άξιζε να ήμασταν περισσότεροι, εάν δεν ήμασταν διαφορετικοί», σχολίασε ο κ. Ρέππας. Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι συνδικαλιστές που σχολίαζαν «θα συνηθίσει, άλλωστε δεν είναι εύκολο το πέρασμα από τα σαλόνια… στ’ αλώνια».

Ακης Τσοχατζόπουλος

Παρά το ότι δεν προέρχεται από οικονομικό υπουργείο – όπως ο ίδιος δήλωσε αναλαμβάνοντας καθήκοντα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος με τις ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται να τα καταφέρνει μία χαρά. H θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης θα συνδυαστεί με τη μετοχοποίηση μιας εκ των μεγαλυτέρων δημοσίων Επιχειρήσεων. O Ακης Τσοχατζόπουλος φαίνεται να έθεσε από την αρχή αύξηση του ποσοστού εισαγωγής του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης στο Χρηματιστήριο, πρόταση που τελικά με τις παροτρύνσεις και των θεσμικών υιοθετήθηκε, για να φτάσει τελικά το ποσοστό από 10% σε 17%. Οσοι εξέφρασαν αρχικά ανησυχίες για τη συνεργασία του με τον υπουργό Οικονομίας N. Χριστοδουλάκη, διαπίστωσαν αρχικά με την υπόθεση της ETBA, τώρα με τη ΔΕΗ αλλά και με την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ότι οι δύο υπουργοί αν και εμφανίζονται να έχουν «αποκλίνουσες» απόψεις, έχουν αγαστή συνεργασία και πολύ καλές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή