Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακού περιεχομένου

Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακού περιεχομένου

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί έργα επίδειξης για την ανάπτυξη και χρήση του ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου στα παγκόσμια δίκτυα και την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας στην κοινωνία των πληροφοριών. Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

Β Υποστήριξη της παραγωγής, της χρήσης και της διανομής ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου (ηλεκτρονικού περιεχομένου, eContent) στα παγκόσμια δίκτυα μέσω της υποστήριξης της ανάπτυξης μιας υγιούς και ανταγωνιστικής βιομηχανίας ψηφιακού περιεχομένου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Β Συμβολή στην καλύτερη χρήση των πληροφοριών του δημόσιου τομέα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη βελτίωση των δυνατοτήτων αξιοποίησης αυτών των πληροφοριών.

Β Ενθάρρυνση της συνεργασίας στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες περιεχομένου και γλωσσών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δύο αυτών τομέων, μέσω της υποστήριξης του σχεδιασμού, της παραγωγής και της διανομής ηλεκτρονικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Β Ανάπτυξη της δυναμικότητας της αγοράς ψηφιακού περιεχομένου μέσω της ελαχιστοποίησης των αρνητικών συνεπειών του κατακερματισμού της αγοράς αυτής.

Θεματικές

προτεραιότητες

Οι προτάσεις για έργα επίδειξης πρέπει να εντάσσονται στις παρακάτω δράσεις:

Β Γραμμή δράσης 1: Βελτίωση της πρόσβασης και της χρήσης των πληροφοριών του δημόσιου τομέα.

Β Γραμμή δράσης 1.1.1: Πειραματισμοί σε συγκεκριμένα έργα.

Β Γραμμή δράσης 2: Βελτίωση της παραγωγής περιεχομένου σε πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Β Γραμμή δράσης 2.1.1: Καλλιέργεια νέων συνεργασιών και υιοθέτηση πολύγλωσσων και πολυπολιτισμικών στρατηγικών.

Β Γραμμή δράσης 2.2.1: Ενίσχυση της γλωσσικής υποδομής: Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της προσαρμογής ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Β Γραμμή δράσης 2.2.3: Ενίσχυση της γλωσσικής υποδομής: Αντιμετώπιση του χάσματος προσόντων.

Β Γραμμή δράσης 2.2.4: Ενίσχυση της γλωσσικής υποδομής: Διεύρυνση του χάσματος προσόντων.

Β Γραμμή δράσης 3: Αύξηση της δυναμικότητας της αγοράς ψηφιακού περιεχομένου.

Β Γραμμή δράσης 3.1.1: Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των βιομηχανιών ψηφιακού περιεχομένου και κεφαλαιαγορών: Ενημέρωση σχετικά με τα διαθέσιμα επαγγελματικά εργαλεία.

Β Γραμμή δράσης 3.2.1: Ανταλλαγή δικαιωμάτων μεταξύ παικτών της αγοράς ψηφιακού περιεχομένου.

Β Οι προτάσεις για έργα φάσης προσδιορισμού μπορεί να αφορούν: α) την καθιέρωση νέων ευρωπαϊκών συλλογών ψηφιακών δεδομένων και β) την καλλιέργεια νέων συνεργασιών και υιοθέτηση πολύγλωσσων και πολυπολιτισμικών στρατηγικών, και, επιπλέον για τα συνοδευτικά μέτρα: α) τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ βιομηχανιών ψηφιακού περιεχομένου και κεφαλαιαγορών και β) τη διάδοση των αποτελεσμάτων.

Β Οι προτάσεις για συνέδρια, εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις μπορεί να αφορούν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος eContent.

Επιλέξιμοι φορείς

Ολα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Τα έργα πρέπει να έχουν διακρατικό χαρακτήρα και πρέπει να συμμετέχουν δύο τουλάχιστον νομικά πρόσωπα από δύο κράτη μέλη της Ε.Ε. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν νομικά πρόσωπα που προέρχονται από τις προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες λαμβάνοντας υπόψη τους όρους που καθορίζονται στις συμφωνίες σύνδεσης ή τα σχετικά συμπληρωματικά πρωτόκολλα, όσον αφορά τη συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα.

Οροι χρηματοδότησης

Β Τα έργα επίδειξης επιχορηγούνται από την Ε.Ε. έως και 50% με συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ ανά έργο.

Β Τα έργα φάσης προσδιορισμού έως και 50% με συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 250.000 ευρώ ανά έργο.

Β Τα συνοδευτικά μέτρα μέχρι 100% με συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ ανά έργο.

Β Τα συνέδρια, εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις μέχρι 30% του συνολικού προϋπολογισμού και το ποσό της επιδότησης μέχρι 100.000 ευρώ ανά έργο.

Διάρκεια έργων

Η διάρκεια των έργων επίδειξης είναι μέχρι 30 μήνες, των έργων φάσης προσδιορισμού μέχρι 12 μήνες και των συνοδευτικών μέτρων μέχρι 36 μήνες.

Προθεσμίες υποβολής

Για τα έργα επίδειξης η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 1η Φεβρουαρίου 2002. Μέχρι την 16η Δεκεμβρίου 2002 μπορούν να υποβάλλονται συνεχώς προτάσεις που αφορούν έργα φάσης προσδιορισμού, συνοδευτικά μέτρα και συνέδρια, εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή