Απώλειες –3,20%, μετά το ράλι ανόδου

Απώλειες –3,20%, μετά το ράλι ανόδου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

A ποθερμάνθηκε αυτή την εβδομάδα η Σοφοκλέους καταγράφοντας συνολικές απώλειες -3,20% μετά το ράλι ανόδου που είχε πραγματοποιήσει από τις αρχές Νοεμβρίου. Οπως στην άνοδο έτσι και στην πτώση το γενικό σύνθημα δόθηκε από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα από τον τραπεζικό κλάδο, όπου συντελέστηκαν και οι υψηλότερες ρευστοποιήσεις από εγχώρια και διεθνή χαρτοφυλάκια.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές χαρακτηρίζουν φυσιολογική την εξέλιξη της αγοράς και υπογραμμίζουν ότι η διαμόρφωση νέας βάσης τιμών στις 2.670 με 2.700 μονάδες θα δώσει τη δυνατότητα στο XAA να συσσωρεύσει δυνάμεις για να δοκιμάσει το νέο ισχυρό επίπεδο τιμών των 2.800 μονάδων.

Η τελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας ήταν στο σύνολό της έντονα πτωτική, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 2.700 μονάδες και τελικά να διαμορφώνεται στις 2.674,98, παρουσιάζοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 2,65%.

Μόλις 14 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, 243 υποχώρησαν και 8 παρέμειναν αμετάβλητες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφει ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στο ύψος των 69,274 δισ. δραχμών εκ των οποίων 2,385 δισ. δραχμές αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων συναλλαγών και πιο συγκεκριμένα: Mevaco 760.000×2,73 ευρώ, 500.000×2,73 και 500.000×2,73 ευρώ, OTE 53.600×19,66 και Despec 250.000×4,26 ευρώ.

Η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου που ακολουθεί θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την τάση που θα επικρατήσει στο Χρηματιστήριο, αφενός γιατί θα έχουμε την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου για τις εισηγμένες εταιρείες και αφετέρου η οικονομική χρήση ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου για τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και οπωσδήποτε θα υπάρξει κλείσιμο θέσεων στα χρηματιστήρια παγκοσμίως, με συνέπεια και στη Σοφοκλέους να έχουμε πιέσεις ιδιαίτερα σε μετοχές του Ftse 20 και του MSCI. H διατήρηση του θετικού κλίματος αποτελεί μονόδρομο για το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης, καθώς η επιστροφή των μικροεπενδυτών είναι αναγκαία για να μπορέσει το XAA να αντλήσει ρευστότητα και να δικαιολογήσει τον τίτλο της ώριμης αγοράς που κατέχει από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Ολοκληρώνοντας να αναφέρουμε ότι η μέση συναλλακτική δραστηριότητα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ανήλθε στα 88,10 δισ. δραχμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή