Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τράπεζες διαβλέπει η JPMorgan

Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τράπεζες διαβλέπει η JPMorgan

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά αποτιμά η JPMorgan τα όσα είπαν τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών σε roadshow που διοργάνωσε η ίδια. Υπάρχει «καλύτερη ορατότητα» για τον επόμενο χρόνο, εκτιμά ο διεθνής επενδυτικός οίκος και σημειώνει πως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το ενδιαφέρον εκ μέρους των επενδυτών για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα ήταν έντονο, με τις ερωτήσεις των funds να εστιάζουν στις τιτλοποιήσεις δανείων στις οποίες προχωράει η κάθε τράπεζα μεμονωμένα.

Οσον αφορά τις συστάσεις της JPMorgan για τις μετοχές των τραπεζών, επιλέγει υπεραπόδοση (overweight) για Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος στα 3,9 ευρώ) και Eurobank (1,3 ευρώ), ουδέτερη για Alpha Bank (1,5 ευρώ) και υποαπόδοση (underweight) για την Τράπεζα Πειραιώς (με τιμή-στόχο τα 2,4 ευρώ). Η ΕτΕ πέρασε ένα ιδιαίτερα ισχυρό μήνυμα, ότι η κεφαλαιακή της θέση στα τέλη του 2019 θα αποτελεί τη βάση για το νέο εμπροσθοβαρές σχέδιο τιτλοποίησης. Οπως επισημαίνεται, είναι σε ευνοϊκή θέση σε σχέση με άλλες τράπεζες χάρη στα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων διακρατούμενων έως τη λήξη και την πώληση της ασφαλιστικής θυγατρικής, που μπορούν να αντισταθμίσουν την ανάγκη παροχής πόρων ως αποτέλεσμα της τιτλοποίησης. Δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη κατανάλωση κεφαλαίου.

Για την Alpha Bank, τα funds εστίασαν τις ερωτήσεις τους στο σχέδιο τιτλοποίησης «Galaxy», ύψους 12 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι η υλοποίηση της νέας στρατηγικής προχωράει κανονικά και θα ωθήσει την αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων (ROE) σε σχεδόν διψήφια ποσοστά προς τα τέλη του 2022. Για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η διαδικασία τιτλοποίησης έχει ξεκινήσει και η τράπεζα αναμένει να λάβει δεσμευτικές προσφορές έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου, με αναμενόμενη ολοκλήρωση έως Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Η τιτλοποίηση θεωρείται καθοριστικός παράγοντας και για τη μελλοντική ποιότητα ενεργητικού.

Τα περισσότερα ερωτήματα των επενδυτών για την Τράπεζα Πειραιώς επικεντρώθηκαν και εδώ στη μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων, αλλά και στα κεφάλαια, με την τράπεζα να εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση, επισήμανε ιδιαίτερα το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIMs) στο 2,5%, που είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι έχει κάνει διάφορα βήματα για τη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης, ενισχύοντάς την κατά 270 bps από τα μέσα του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή