Χρ. Πολυζωγόπουλος: «Βιαζόμαστε για λύσεις στο Ασφαλιστικό…»

Χρ. Πολυζωγόπουλος: «Βιαζόμαστε για λύσεις στο Ασφαλιστικό…»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε και βιαζόμαστε για λύσεις. H διολίσθηση του Ασφαλιστικού στο αόριστο μέλλον και η αντιμετώπισή του με αποσπασματικές ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε πολύ επώδυνες λύσεις». O πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος μιλάει στην «Οικονομική» για τις προθέσεις και της προτάσεις της συνομοσπονδίας στον επικείμενο διάλογο για το Ασφαλιστικό. (Σελ. 5)

Το αρχικό κεφάλαιο για τη λειτουργία του συστήματος μπορεί να προέλθει από το μέρος της οφειλής του Δημοσίου προς το IKA που υπολογίζεται περίπου σε 600 δισ. δρχ., κεφάλαιο που θα αποδοθεί στο IKA με τη μορφή εγγύησης του Δημοσίου έναντι της οποίας θα δανειοδοτηθεί το IKA TEAM. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο επικουρικής ασφάλισης της χώρας, η δραστηριοποίηση του οποίου προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελεί πιλότο και για τα υπόλοιπα. H κυβέρνηση θεωρεί ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για τη λειτουργία και άλλων επαγγελματικών ταμείων που θα καλύπτουν επιμέρους ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή