E.TE. ΔΕΗ: δεν ελέγχονται τα δίκτυα μεταφοράς

E.TE. ΔΕΗ: δεν ελέγχονται τα δίκτυα μεταφοράς

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ, με αφορμή τα black out και τις βλάβες στον υποσταθμό υπερυψηλής τάσης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, προέβη από τη Θεσσαλονίκη η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ (E.TE. ΔΕΗ). Μάλιστα, ειδικά για το KYT του Ωραιοκάστρου καταγγέλθηκε ότι τα αλεξικέραυνα ήταν παλιά.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της E.TE. ΔΕΗ, κ. Γ. Καραβέλας και E. Μπαζούλας αντίστοιχα, κατήγγειλαν ότι κατά τα τελευταία πέντε χρόνια δεν γίνονται έλεγχοι στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη τεχνικών υπαλλήλων, καθώς δεν γίνονται προσλήψεις. Επιπλέον το 1980 διέκοψε τη λειτουργία της η Σχολή Μαθητείας Τεχνικών της ΔΕΗ, με συνέπεια ο αριθμός των τεχνικών συνεχώς να μειώνεται, να χάνεται η τεχνογνωσία και η κατάσταση να έχει επιπτώσεις στο ζήτημα του έγκαιρου εντοπισμού των επικίνδυνων σημείων του δικτύου. Οι εκπρόσωποι της E.TE. ΔΕΗ αναφέρθηκαν και στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ, για την οποία, δεν έχουν αντίρρηση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλαχθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. Προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι θα αντιταχθούν σε οποιοδήποτε «τεμάχισμα» της ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή