Moody’s: Το Ασφαλιστικό κρίνει την πιστοληπτική αναβάθμιση

Moody’s: Το Ασφαλιστικό κρίνει την πιστοληπτική αναβάθμιση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν συντρέχουν λόγοι για την άμεση αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ελληνικού Δημοσίου από τον διεθνή οργανισμό Moody’s, ξεκαθάρισαν στελέχη του οίκου που βρίσκονται στην Αθήνα. Αυτό που περιμένουν είναι ένα «ξεκάθαρο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό» και όχι απλώς η ένταξη στο ευρώ, στο τέλος της χρονιάς.

Η τρέχουσα βαθμολογία των μακροπρόθεσμων ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι αρκετά χαμηλότερα από τις άλλες χώρες της Ζώνης του Ευρώ. Αν και ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει τις προοπτικές της βαθμολογίας «σταθερές», η συζήτηση με τους αναλυτές της Moody’s για την Ελλάδα, ουσιαστικά προεξοφλούσε ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή. Οχι όμως τόσο σύντομα όσο ήθελε πρόσφατη φημολογία για άμεση αναβάθμιση που αναστάτωσε την αγορά ομολόγων και συρρίκνωσε το spread (δηλαδή τη διαφορά των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων από τους αντίστοιχους γερμανικούς) σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Οσον αφορά το δημόσιο χρέος, που ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκεται πάνω από το 100%, υπογράμμισε ότι «πρέπει να μειωθεί το ταχύτερο δυνατόν», ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται γι’ αυτό σημαντικά δημοσιονομικά πλεονάσματα που πρέπει να επιτευχθούν με τον περιορισμό των διαρθρωτικών δαπανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή