Πακέτο 6,5 δισ. για τον κοινωνικό τουρισμό

Πακέτο 6,5 δισ. για τον κοινωνικό τουρισμό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απόδειξη προκαταβολής για την κράτηση στο κατάλυμμα της αρεσκείας τους, θα παραλαμβάνουν, για δεύτερο κατά σειρά έτος, από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας τα δελτία κοινωνικού τουρισμού, οι δικαιούχοι του Οργανισμού, αφού προηγουμένως απογραφούν. H διαδικασία απογραφής των δικαιούχων του προγράμματος θα αρχίσει με αλφαβητική σειρά στις 14 Ιανουαρίου, ενώ η προϋπολογισθείσα δαπάνη για το 2002 είναι ύψους 6,5 δισ. δρχ.

Νέες υποχρεώσεις δημιουργούνται και για τις επιχειρήσεις που μετέχουν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Στο εξής οφείλουν να κάνουν εντός 24 ωρών από την άφιξη του κοινωνικού τουρίστα, αναγγελία κράτησης με αποστολή FAX στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή των δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 3% και κλιμακώνονται από το ποσό των 3.708.000 δρχ. μέχρι το ποσό των 6.471.500 δρχ. ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Ρέππα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Οργανισμού, το ποσοστό αύξηση της δαπάνης του κοινωνικού τουρισμού για το 2002 είναι 30% έναντι του 2001, ενώ εντυπωσιακά υψηλό είναι και το ποσοστό χρηματοδότησης προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (6,5 δισ. δρχ.)

Επίσης, για τα εκδρομικά προγράμματα θα δαπανηθεί ποσό ύψους 4,5 δισ. δρχ., ενώ θα διατεθούν πανελλαδικά και 150.000 δελτία αγοράς βιβλίων. O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Λ. Τζιόλας ανέφερε ότι στο πολιτιστικό πρόγραμμα του OEE περιλαμβάνεται η διάθεση 420.000 εισιτηρίων, δαπάνης 1,7 δισ. δρχ., συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων Μεγάρου Μουσικής, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ηρωδείου, Φεστιβάλ Αθηνών, Δημοτικών Θεάτρων, θερινών κινηματογράφων καθώς και εκδρομών για την παρακολούθηση παραστάσεων στα αρχαία θέτρα της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Δ. Σπηλιοπούλου, στο επενδυτικό πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας περιλαμβάνεται η κατασκευή κτιρίων για τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών στην Αττική, την Καβάλα, τη Λάρισα, καθώς επίσης και τις κατασκευές κτιρίων, στα οποία στεγάζονται Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή