Αυξημένες πιστώσεις για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

Αυξημένες πιστώσεις για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 11 δισ. δρχ. διατέθηκε, φέτος, από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής και για άλλες ενέργειες ενίσχυσης της εικόνας του ελληνικού προορισμού.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρ. Πάχτας οι πιστώσεις αυτές είναι, σχεδόν, διπλάσιες από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2000, στο οποίο για τον ίδιο σκοπό είχαν εγκριθεί συνολικές πιστώσεις ύψους 6 δισ. δρχ. Σημειώνεται ότι από τα 11 δισ. δρχ. χρηματοδοτούνται δράσεις όπως το πρόγραμμα διαφήμισης και προβολής της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τα προγράμματα διαφήμισης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, το πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων και εκθέσεων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και επιχορηγήσεις σε μη κερδοσκοπικά σωματεία για ενέργειες τουριστικής προβολής.

Οσον αφορά στις εγεγγραμμένες πιστώσεις για το 2001 έχουν απορροφηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους και απομένουν περίπου 2,8 δισ. δρχ. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών η συνεχής ενίσχυση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία, την απασχόληση και την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Επίσης, τόνισε ότι κατά το διάστημα 2001-2006 στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ θα διατεθούν σημαντικά κονδύλια για τον τουρισμό, ενώ αναμένεται και μεγάλη ιδιωτική συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσει να τρέχει σε ορισμένες ξένες αγορές το πρόγραμμα διαφήμισης για τον ελληνικό τουρισμό. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί και άλλες ενέργειες προβολής και δημοσίων σχέσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας άμβλυνσης των επιπτώσεων στον τουριστικό κλάδο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή