Στρατηγικό σχέδιο για την προσέλκυση Ινδών τουριστών

Στρατηγικό σχέδιο για την προσέλκυση Ινδών τουριστών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ινδίας και της συνεργασίας για θέματα επενδύσεων με έμφαση στον τουρισμό συμφώνησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον Ινδό αρμόδιο υπουργό για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού, Πραλάντ Σινγκ Πατέλ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ελληνα υπουργού στην Ινδία με την ευκαιρία της διεθνούς κορυφαίας ταξιδιωτικής έκθεσης OTM (Outbound Travel Market). Η Ινδία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες τουριστικές αγορές. Το 2019 ο αριθμός των τουριστών από την Ινδία προς το εξωτερικό σημείωσε αύξηση 30% συγκριτικά με το 2018 και ο υπουργός Τουρισμού της χώρας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «η αύξηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο προσεχές διάστημα».

Ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για την προσέλκυση Ινδών τουριστών. «Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός πολυτελείας, ο συνεδριακός τουρισμός και ο γαμήλιος τουρισμός είναι οι κύριοι τομείς που η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη και γι’ αυτό τον λόγο επικεντρώνουμε τις δράσεις μας σε αυτές τις μορφές τουρισμού».

Την Τρίτη, ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ινδίας, όπου συμφώνησαν να εργαστούν προς ικανοποίηση του αιτήματος απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και για τη σημασία της Golden Visa. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας, και δη στον τομέα του τουρισμού. Μιλώντας στην ινδική τηλεόραση, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «ήρθαμε στην Ινδία για να συνεργαστούμε συστηματικά στοχεύοντας σε μια αγορά η οποία έχει υψηλής ποιότητας τουρισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέσο έξοδο του Ινδού τουρίστα που επισκέπτεται τη χώρα μας είναι περίπου 1.000 ευρώ, την ώρα που ο γενικός μέσος όρος μας είναι περίπου στα 560 ευρώ. Γίνεται σαφές, λοιπόν, πως ο Ινδός τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα είναι ένας ποιοτικός τουρίστας».

Και Bollywood

Η επίσκεψη του Ελληνα υπουργού ολοκληρώνεται σήμερα με επαφές με παράγοντες του τουρισμού, κρατικούς αξιωματούχους, καθώς και με ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Bollywood.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή