ΟΛΠ: ξεμπλοκάρεται η πορεία μετοχοποίησης

ΟΛΠ: ξεμπλοκάρεται η πορεία μετοχοποίησης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες μετοχοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς A.E. ύστερα από την απόφαση του A΄ τμήματος του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους, το οποίο γνωμοδότησε ομόφωνα ότι η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ για τη μετοχοποίηση του Οργανισμού είναι σύννομη.

Η εξέλιξη αυτή «απελευθέρωσε» και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργο Ανωμερίτη, ο οποίος μέχρι χθες δεσμευόταν από την απόφαση του προκατόχου του, ο οποίος, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από διάφορους Φορείς σχετικά με το νόμιμο των αποφάσεων του Δ.Σ. του ΟΛΠ για τη μετοχοποίηση του Οργανισμού, είχε «μπλοκάρει» κάθε διαδικασία και είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ετσι, με δεδομένη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ύστερα από επαφή που είχε με τη διοίκηση του ΟΛΠ, συμφώνησε στην άμεση λήψη δύο μέτρων: 1) Στην αναπροσαρμογή από τις αναδόχους εταιρείες των στοιχείων του ΟΛΠ σε εννεάμηνη βάση και 2) στη σύγκληση νέου Δ.Σ., έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Οι αντιδράσεις προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη διοίκηση του ΟΛΠ για τη μετοχοποίησή του είχαν ξεκινήσει από τους Φορείς των εργαζομένων στον Οργανισμό και τον δήμο Πειραιώς, γεγονός που ανάγκασε τον πρώην υπουργό κ. Χρήστο Παπουτσή να ζητήσει να «παγώσει» κάθε διαδικασία και να αποφανθεί για το θέμα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή