Αρχίζει η εκστρατεία για το ευρώ

Αρχίζει η εκστρατεία για το ευρώ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σύνθημα «σκέψου σε ευρώ είναι απλό» στηρίζει η κυβέρνηση την καμπάνια για το ευρώ. Το θέμα απασχόλησε το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όπου εξετάσθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με την εισαγωγή του νέου νομίσματος. H κυβέρνηση «τρέχει» να προλάβει τις καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα και χθες στη συνεδρίαση αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, όπου θα μετέχουν στελέχη υπουργείων και της Τράπεζας της Ελλάδος. Εργο της θα είναι η παροχή διευκρινίσεων, αλλά και η επίλυση προβλημάτων που θα παρουσιαστούν στο κρίσιμο μεταβατικό διάστημα.

Το νέο νόμισμα θα αποβεί επ’ ωφελεία του καταναλωτή, ανέφερε μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε ανατιμήσεις και αυξήσεις τιμών.

Οι διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες για την εισαγωγή του ευρώ εκιμάται ότι έχουν προχωρήσει με καλούς ρυθμούς. Και τούτο σε αντίθεση με τις διαφημιστικές εκστρατείες για το ευρώ, που κατά γενική παραδοχή έχουν καθυστερήσει.

Από τις 17 Δεκεμβρίου οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται σακουλάκια με ευρώ αντιτίμου 5.000 δραχμών από τις τράπεζες, ενώ εντός των 2 πρώτων εβδομάδων του 2002, όλα τα ΑΤΜς θα δίνουν εκτός από δραχμές και ευρώ.

Ο προεφοδιασμός των τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Θα διατεθούν συνολικά 11,3 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 2 δισ. περίπου θα διατηρηθούν ως αποθέματα στα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας.

Θέμα προς διερεύνησιν παραμένει το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών το πρώτο διάστημα κυκλοφορίας του ευρώ. Το θέμα θα εξετασθεί εντός των ημερών και οι αποφάσεις θα ληφθούν κατόπιν συνεννοήσεων με την OTOE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή