Με 61 δισ. ενισχύεται το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Με 61 δισ. ενισχύεται το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα από την αντιστοίχιση των αιτήσεων που υπέβαλαν επιχειρήσεις και άνεργοι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εργασιακής εμπειρίας (stage). H καθυστέρηση αποδίδεται όχι μόνο στη δυσκολία συσχέτισης της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, αλλά και σε δυσκολίες που ανακύπτουν κατά τη διαδικασία προσαρμογής της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στο νέο προφίλ που έχει αποκτήσει ο ΟΑΕΔ και τα προγράμματα που υλοποιεί.

Ταυτοχρόνως, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρ. Πάχτα, εγκρίθηκαν χθες πιστώσεις ύψους 61 δισ. δρχ. στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ δύο βασικά μέτρα που αφορούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την απασχόληση. H ένταξη των προγραμμάτων στο ΠΔΕ αποτελεί μια δικλίδα ασφαλείας για την εξασφάλιση της έγκαιρης χρηματοδότησης των προγραμμάτων και την ομαλή ροή των προκαταβολών στους τελικούς δικαιούχους.

Δύο μέτρα

Το πρώτο μέτρο, συνολικής δαπάνης 36 δισ. δρχ., αφορά στην τοποθέτηση μέχρι και 34.610 ανέργων σε προγραμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) αποφοίτων AEI, TEI, IEK, ΤΕΛ, ΕΠΛ και TEE. Το δεύτερο μέτρο αφορά σε πιστώσεις 25 δισ. δρχ. για την υλοποίηση του προγράμματος ελεύθερων επαγγελματιών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Μικρότερα ποσά εγκρίθηκαν για την κατάρτιση των ανέργων στα KEK εντός του 2001 και την πρόσληψη συμβούλων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το 75% των πιστώσεων αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ενώ το 25% σε εθνικούς πόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή