Ολοκληρωμένη πρόταση για το Ασφαλιστικό από τον κ. Νεκτάριο

Ολοκληρωμένη πρόταση για το Ασφαλιστικό από τον κ. Νεκτάριο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύρια σύνταξη στη βάση της τριμερούς χρηματοδότησης, επικουρική σύνταξη με ατομική κεφαλαιοποίηση, μεταφορά της κατώτατης σύνταξης στον κρατικό προϋπολογισμό και συμπληρωματικές παροχές για τα υψηλά εισοδήματα και μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης συνιστούν το μοντέλο ασφάλισης που προτείνει ο διοικητής του IKA κ. M. Νεκτάριος.

Τις θέσεις του για τη δομή που πρέπει να έχει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα εξέθεσε εκ νέου χθες, στο B΄ συνέδριο της Ενωσης Αναλογιστών Ελλάδας, ο διοικητής του IKA κ. M. Νεκτάριος, δίδοντας έμφαση στη διαμόρφωση του δεύτερου πυλώνα. Οπως ανέφερε, η επικουρική σύνταξη πρέπει να στηρίζεται μεν μόνο στη χρηματοδότηση εργαζομένων και εργοδοτών, αλλά στη βάση της ατομικής κεφαλαιοποίησης, ώστε οι τελικές συντάξιμες αποδοχές θα προκύπτουν από το ύψος των εισφορών που καταβλήθηκαν και τις αποδόσεις που εξασφάλισαν.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο αρμόδιος τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. N. Κακλαμάνης εξέφρασε αμφιβολίες για τη δυνατότητα του κράτους να επεκτείνει την τριμερή χρηματοδότηση και διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στο διάλογο μόνον εφόσον η κυβέρνηση παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις.

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της British Goverment Actuary’s, κ. Chris Daykin, λόγω της εμπλοκής της εταιρείας στη διαμόρφωση των κυβερνητικών προτάσεων για το Ασφαλιστικό. O Βρετανός αναλογιστής υποστήριξε ότι οποιαδήποτε ριζική αλλαγή θα επέφερε υψηλό οικονομικό κόστος. Τόνισε ότι οι αλλαγές θα μπορουσαν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά στους έχοντες μέχρι και 10 έτη ασφάλισης, ενώ δεν απέκρυψε ότι απαιτείται η επανεξέταση όλων των παραμέτρων (ύψος εισφορών, όρια ηλικίας, επίπεδο και τρόπος υπολογισμού συντάξεων και καλύτερη διαχείριση αποθεματικών). Χρ. Κ.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 300 internet cafe (3.000 περίπου υπολογιστές) σε όλη την Ελλάδα με αυξητικές τάσεις. Υπό το άγχος λοιπόν της επίτευξης του στόχου του προϋπολογισμού, ως προς το σκέλος των εσόδων, ο υφυπουργός Οικονομικών προχώρησε στην επιβολή φορολογίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούνται από το κοινό σε χώρους όπως ξενοδοχεία, καφενεία καθώς και σε αίθουσες αναγνωρισμένων σωματείων κάθε φύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή