ΣΗΜΕΡΑ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σχέση ανταλλαγής για την ΕΧΑΕ

Τις προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής των μετοχών με τις 5 θυγατρικές της ενέκρινε χθες η διοίκηση της EXAE. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε μετοχή του KAA αντιστοιχούν 2,50 μετοχές της μητρικής, για το ΧΠΑ αντιστοιχούν 2,40 μετοχές, για την ΕΤΕΣΕΠ 0,87 μετοχές, για την ΑΣΥΚ 3,76 μετοχές της EXAE και για το ΧΚΘ αντιστοιχούν 6,56 μετοχές της EXAE. Εν τω μεταξύ, ομάδα χρηματιστών αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής που θα απαρτίζεται και από νομικούς συμβούλους, προκειμένου να εξετασθεί το business plaτης EXAE, καθώς εκφράζονται αντιρρήσεις για το θέμα.

Η ραγδαία αυτή επιδείνωση της ευρωοικονομίας επιβεβαίωσε την από μακρού διατυπωμένη άποψη της στήλης πως απειλείται η αναπτυξιακή πορεία των οικονομιών της Ζώνης του Ευρώ. Τώρα διαπιστώνεται και επισήμως ότι η πορεία της Ευρώπης της ONE έχει τρωθεί βίαια από την εξασθένηση της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επιδείνωση αυτή αποτελεί κυρίως ταπείνωση για τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), που έσπευσε χθες να αποτρέψει τη καλλιέργεια ελπίδων για μείωση του επιτοκίου του ευρώ. Δηλαδή δηλώσεις πως η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας παραμένει «ουδέτερη», υποδηλώνοντας ότι η τράπεζα δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή