Εξαγορά του μεριδίου της Total στο «οικόπεδο 2» από την Energean

Εξαγορά του μεριδίου της Total στο «οικόπεδο 2» από την Energean

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγορά του μεριδίου ύψους 50% που κατείχε η γαλλική Total στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος ανακοίνωσε σήμερα η Energean, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Πρίνο, το Ισραήλ, τη Δυτική Ελλάδα κ.α.

Δεδομένου ότι η Energean είναι σε διαδικασία εξαγοράς και της εταιρείας Edison E & P, που κατέχει το 25% των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης της περιοχής 2, με την ολοκλήρωση και αυτής της εξαγοράς θα κατέχει το 75% της περιοχής ενώ το υπόλοιπο 25% ελέγχεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η Energean επισημαίνει ότι από τις έως τώρα έρευνες στην εν λόγω περιοχή προκύπτει ότι το «μπλοκ 2» περιλαμβάνει τμήμα ενός ευρύτερου πιθανού στόχου που εκτείνεται κατά ποσοστό 60% στην ελληνική επικράτεια και 40% στην Ιταλία, σε θαλάσσια περιοχή όπου δραστηριοποιείται η Edison. Συνεπώς και αυτό το μερίδιο της Edison θα περάσει υπό τον έλεγχο της Energean.

H συμφωνία υπογράφηκε από τον Managing Director της Total E&P Greece κ. Denis Lemarchal και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Energean κ. Μαθιό Ρήγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή