Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις laptops για τηλεργασία

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις laptops για τηλεργασία

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είδος εν ανεπαρκεία γίνονται σταδιακά οι φορητοί Η/Υ στη χώρα μας, καθώς οι εταιρείες στρέφονται στην τηλεργασία. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Octabit Δημήτρη Παπαϊωάννου, η ζήτηση φορητών Η/Υ έχει αυξηθεί υπέρμετρα, καθώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αγοράζουν αφειδώς Η/Υ προκειμένου να τους παραδώσουν στο προσωπικό τους που πλέον θα εργάζεται σε σημαντικό βαθμό από απόσταση.

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας διανομής Η/Υ, οι εταιρείες στοχεύουν αποκλειστικά σε συστήματα που φέρουν λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro, και το οποίο προσφέρει περισσότερες δυνατότητες ασφάλειας και δυνατότητας λειτουργίας στο επιχειρησιακό περιβάλλον απ’ ό,τι τα Windows 10 Home. Μάλιστα σημειώνει ότι οι αγορές των H/Y πλέον γίνονται σε «τσιμπημένες» τιμές, καθώς γνωρίζουν ότι αργότερα οι υπολογιστές αυτοί μπορεί να είναι και ακόμη πιο ακριβοί.

Σημειώνεται ότι οι τιμές μπορεί και να αυξάνονται για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έχουν μειωθεί τόσο η παραγωγή (Κίνα) όσο και η δυνατότητα μεταφοράς των υπολογιστών από άλλες παραγωγής ή/και αποθήκευσης (π.χ. Ολλανδία, Ιταλία).

Την αύξηση της ζήτησης στους Η/Υ επιβεβαιώνει και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest, Απόστολος Γεωργαντζής. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις παρέχοντας Η/Υ ακόμη και στα στελέχη δεύτερης γραμμής, προκειμένου να μπορούν να εργαστούν από απόσταση, έδωσαν ώθηση σε μια αγορά η οποία μέχρι προ κορωνοΐου υποχωρούσε. «Η αγορά έχει ανακάμψει, μένει να δούμε μέχρι ποιου σημείου», λέει χαρακτηριστικά.

Αύξηση κατά 10%-15% στις παραγγελίες φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Οι παραγγελίες της αλυσίδας προέρχονται κυρίως από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν για μεγάλο μέρος του προσωπικού τους τηλεργασία. Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν μεγάλα αποθέματα laptops με το εν λόγω λειτουργικό, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν απλά Windows, προκαλεί σύμφωνα με πηγές της αγοράς, καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών.

Χθες, τουλάχιστον δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα εισέλθουν στην ευέλικτη μορφή εργασίας, παρέχοντας τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι ή από απόσταση. Πρόκειται για την British American Tobacco (BAT) Hellas και τη Stoiximan. Προχθές, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι οι περίπου 1.500 εργαζόμενοι στο Μέγαρο του Οργανισμού επί της Λ. Κηφισίας, θα εργάζονταν για χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη από το σπίτι, καθώς θα γινόταν προληπτική απολύμανση στο κτίριο.

Επίσης, μεγάλη συστημική τράπεζα, τώρα εκπονεί σχέδιο λειτουργίας της με περισσότερους από 1.000 εργαζομένους να εργάζονται από το σπίτι. Αντίστοιχα σχέδια επεξεργάζονται δεκάδες άλλες επιχειρήσεις τα οποία τίθενται σιωπηλά σε λειτουργία. Μια τέτοια επιχείρηση είναι η Wind Hellas, η οποία έχει βάλει εκ περιτροπής το προσωπικό της να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια διασφάλισης της συνεχούς επιχειρησιακής της λειτουργίας.

Οι κινήσεις αυτές αυξάνουν τη ζήτηση τόσο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσο και σε άλλο δικτυακό εξοπλισμό που μπορεί να υποστηρίξει είτε την απομακρυσμένη εργασία ή/και τηλεδιάσκεψη κ.λπ.

Τα παράδοξα…

Την ίδια ώρα καταγράφονται αρκετά «παράδοξα» στη συμπεριφορά των καταναλωτών, τα οποία συνδέονται με πανικό αλλά και παραπληροφόρηση. Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές εκείνοι που ζητούν ατμοκαθαριστές και ιονιστές αέρα, θεωρώντας ότι έτσι θα καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, ενώ κάποιοι, όταν παραλαμβάνουν συσκευές που προέρχονται από Ιταλία, ρωτούν στα καταστήματα εάν πρέπει να τις απολυμάνουν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή