Η υπόθεση δεν απασχολεί Vodafone και Wind

Η υπόθεση δεν απασχολεί Vodafone και Wind

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι επιχειρήσεις Vodafone και Wind δεν ασχολούνται με την υπόθεση της Forthnet». Αυτή ήταν η απάντηση κύκλων των δύο επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν για πιθανό ενδιαφέρον μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ τραπεζών και Alter Ego. Αν υπάρξει νέα διαδικασία πώλησης της επιχείρησης, τότε ενδεχομένως, όπως παραδέχονται οι ίδιοι, το θέμα της ρευστοποίησης της συμμετοχής των τραπεζών θα τεθεί στο τραπέζι. Πάντως, ακόμη και αν συμβεί αυτό, οι όροι που θα ζητηθούν θα είναι εντελώς διαφορετικοί απ’ ό,τι εκείνοι του 2018.

Στελέχη των δύο επιχειρήσεων θεωρούν ότι κάθε μέρα που περνά η εταιρεία χάνει σε αξία και ότι από την εποχή που ξεκίνησε η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, στο τέλος του 2017,  έχει απολέσει μεγάλο μέρος της αξίας της. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι όσο περνά ο καιρός τόσο το «κούρεμα» των πιστωτριών τραπεζών θα βαθαίνει και προς επίρρωση αυτών, υπενθυμίζουν ότι το 2014, οι δύο εταιρείες όταν είχαν υποβάλει την πρώτη προσφορά απόκτησης της Forthnet αυτή δεν περιελάμβανε «κούρεμα» των δανείων της.

Στελέχη της Vodafone και της Wind φέρονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένα με τους χειρισμούς των τραπεζών για έναν επιπρόσθετο λόγο. Οταν το φθινόπωρο του 2018 είχαν υποβάλει την τελευταία μη δεσμευτική προσφορά, οι τράπεζες απαξίωσαν να απαντήσουν στην πρότασή τους έστω και αρνητικά. Αντίθετα έβαλαν στο παιχνίδι της διεκδίκησης, τον όμιλο AΝΤ1 με την επενδυτική εταιρεία Providence, την προσφορά των οποίων είχε απορρίψει λίγους μήνες νωρίτερα η Nomura, εταιρεία σύμβουλος των τραπεζών στην πώληση της Forthnet.

Η αγορά δικαιολόγησε αυτή τη στάση των τραπεζών, δεδομένου ότι η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, είχε εναντιωθεί σε μια εξαγορά της Forthnet από τους δύο ανταγωνιστές της. Βασικό επιχείρημα υπήρξε ο περιορισμός του ανταγωνισμού, καθώς οι τέσσερις παίκτες στην ελληνική αγορά θα γίνονταν τρεις. Πάντως, οι τράπεζες θα μπορούσαν να είχαν δώσει μια αρνητική απάντηση στην πρόταση των δύο επιχειρήσεων, η οποία είχε και τις πιο πολλές πιθανότητες ευόδωσης, λόγω του διαχρονικού και του στρατηγικού ενδιαφέροντος που εξέφραζαν. Επιπλέον ήταν ήδη μέτοχοι της Forthnet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή