Απολύσεις και μερική απασχόληση

Απολύσεις και μερική απασχόληση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών είναι μεταξύ των πρώτων θυμάτων της κρίσης στις αερομεταφορές, καθώς τόσο η Swissport και η Skyserv όσο και η Goldair προχώρησαν είτε στη μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε στην εφαρμογή του έκτακτου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Το άκομψο, βέβαια, ήταν πως στην περίπτωση των δύο πρώτων έγιναν… ανέπαφες απολύσεις. Ειδικότερα, η Swissport και η Skyserv (που αποτελεί τη μετεξέλιξη της πάλαι ποτέ Olympic Handling), θυγατρικές του ομίλου ΑΒΙΑΡΕΠΣ, συμφερόντων Ιωάννη Γρύλου, απέστειλαν μήνυμα στα κινητά των εργαζομένων πως «η εταιρεία είναι στη δυσάρεστη θέση να σταματήσει άμεσα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μη ανανέωση αφορά περίπου τριακόσια άτομα. Ομως, με το ίδιο μήνυμα ενημερώθηκαν και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου των Swissport και Skyserv πως τουλάχιστον οι μισοί θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας. Δηλαδή, περαιτέρω περικοπές έρχονται και για τους μισθωτούς του ομίλου. Αλλά και στην ανταγωνιστική εταιρεία Goldair, συμφερόντων Καλλίνικου – Γκολέμη, από την προηγούμενη εβδομάδα ισχύει η εκ περιτροπής εργασία, αναφέρουν πηγές των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που ενημερώθηκαν με γραπτό μήνυμα πως οι συμβάσεις τους με τη Swissport και τη Skyserv δεν θα ανανεωθούν δεν εντάσσονται στις κατηγορίες εργαζομένων που μπορούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή