Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από τα ΕΛΠΕ

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από τα ΕΛΠΕ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό 8 εκατ. ευρώ θα διαθέσουν τα ΕΛΠΕ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων και κάλυψη λοιπών δαπανών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορωνοϊού.

Ηδη, τις τελευταίες εβδομάδες, σε συνεργασία με τους αρμοδίους διευθυντές στα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία «Αττικόν» και ΑΧΕΠΑ, που είναι νοσοκομεία αναφοράς για την περιοχή της Δυτ. Αττικής και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα ΕΛΠΕ έχουν προχωρήσει στην παραγγελία από τις ΗΠΑ, δύο υπερσύγχρονων μηχανημάτων για τη διενέργεια τεστ μοριακής διάγνωσης για τον κορωνοϊό, καθώς και σημαντικού αριθμού ειδικών αντιδραστηρίων για την άμεση εξυπηρέτηση των νοσοκομειακών αναγκών. Με αυτά τα δύο νέα Συστήματα Μοριακής Διάγνωσης SARS CoV-2, που αναμένεται να παραληφθούν και να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα δοθεί η δυνατότητα διπλασιασμού του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά, βοηθώντας στην έγκαιρη διάγνωση και καλύτερη διαχείριση της διασποράς του ιού.

Επιπλέον, ο όμιλος προχωρεί στον εξοπλισμό ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του «Αττικόν», για τη μελέτη και διαχείριση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στο αναπνευστικό σύστημα, ενώ εξετάζονται ανάλογες δράσεις  για την κάλυψη επειγουσών αναγκών και στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται, δε, ότι και στις τρεις  περιπτώσεις ο εξοπλισμός που χορηγείται και είναι απολύτως αναγκαίος για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα παραμείνει στα νοσοκομεία, καθώς θα μπορεί να αξιοποιηθεί και για άλλου είδους ελέγχους μετά το πέρας της πανδημίας. «Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής και ο βαθμός επιτυχίας εξαρτάται άμεσα από την κινητοποίηση όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών της πατρίδας μας και, εκ μέρους όλων στα Ελληνικά Πετρέλαια, εκφράζω δημοσίως ευγνωμοσύνη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Παράλληλα, θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ και προς όλους τους εργαζομένους  του ομίλου ΕΛΠΕ, που, από την πρώτη στιγμή συμμετέχουν άμεσα στις προσπάθειές μας να θωρακίσουμε και να διασφαλίσουμε τον συνεχή και απρόσκοπτο εφοδιασμό με καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισιης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή