Βοήθημα 800 ευρώ στους επαγγελματίες και 600 ευρώ στους επιστήμονες

Βοήθημα 800 ευρώ στους επαγγελματίες και 600 ευρώ στους επιστήμονες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ για 45 ημέρες, θα καταβληθεί εντός Απριλίου στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (κάθε νομικής μορφής εκτός Α.Ε.) που απασχολούν έως 5 άτομα (προϋπόθεση να μην έχουν υποβάλει τους τελευταίους έξι μήνες μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ). Σε περίπτωση εταιρείας, καταβάλλεται μοναδική αποζημίωση στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Για τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται πρόγραμμα τηλε-κατάρτισης, διάρκειας 30 ημερών, με αμοιβή 600 ευρώ (που θα καταβληθεί εντός Απριλίου).

• Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής μέχρι και την 31/8/2020 των οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ, καθώς και των δόσεων των βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες προς τις ΔΟΥ μέχρι τις 31/3/2020. Για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση πληρωτέες τον μήνα Μάρτιο, παρέχεται δυνατότητα έκπτωσης 25%, εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα. Σημειώνεται ότι από την έκπτωση του ανωτέρω ποσοστού εξαιρούνται οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Για όσους εντάχθηκαν στα μέτρα στήριξης του Απριλίου παρέχεται αναστολή καταβολής μέχρι 31/8 για οφειλές πληρωτέες μέχρι 30/4.

• Δυνατότητα αναστολής καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, πληρωτέων τον μήνα Μάρτιο, σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από 30/9/2020. Για τις ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές παρέχεται δυνατότητα μείωσης 25%, εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα. Σημειώνεται ότι παρατείνεται η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έως 10/4/2020. Επίσης, αναστολή των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, πληρωτέων τον μήνα Μάρτιο, έως 30/6/2020. Για αυτούς που εντάχθηκαν τον Απρίλιο παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών πληρωτέων τον μήνα Απρίλιο, σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από 30/9/2020. Για τις ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές παρέχεται δυνατότητα μείωσης 25%, εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα. Επίσης, αναστολή των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ πληρωτέες τον μήνα Απρίλιο έως 31/7/2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή