Τρίμηνη αναστολή δόσεων για όσους έχουν ενταχθεί σε ν. Κατσέλη, εξωδικαστικό

Τρίμηνη αναστολή δόσεων για όσους έχουν ενταχθεί σε ν. Κατσέλη, εξωδικαστικό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή για 3 μήνες της πληρωμής δόσεων και των προθεσμιών που αφορούν τις διαδικασίες μετά την υποβολή αίτησης από νοικοκυριά που εντάσσονται στον νόμο Κατσέλη και στον εξωδικαστικό μηχανισμό από επιχειρήσεις (ομόρρυθμες εταιρείες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες), προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου Οικονομικών. Η εν λόγω αναστολή πληρωμών αφορά μόνο τα φυσικά πρόσωπα δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, καθώς και τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στους ΚΑΔ που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Με την ίδια πράξη αναστέλλονται επίσης για 3 μήνες οι προθεσμίες που αφορούν πληρωμές δόσεων κατόπιν ρύθμισης οφειλών από προσωρινή διαταγή ή δικαστική απόφαση, στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεμπόρους. Η εν λόγω αναστολή πληρωμών αφορά μόνο όσους δικαιούχους θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Οσοι οφειλέτες δεν λάβουν την ανωτέρω οικονομική ενίσχυση, αλλά έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού, μπορούν να επωφεληθούν της τρίμηνης αναστολής πληρωμών, μόνο κατόπιν αίτησης του οφειλέτη και αξιολόγησης από την τράπεζα ή εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής αναστολής, τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης, καθώς και Οικονομικών θα συγκεντρώσουν όλα τα ΑΦΜ των οφειλετών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και τα οποία θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Στη συνέχεια, τα εν λόγω ΑΦΜ θα αποσταλούν στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, με σκοπό να τους παρέχουν την τρίμηνη αναστολή πληρωμών των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Οσοι δανειολήπτες δεν επιθυμούν να αποσταλούν τα ΑΦΜ τους στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις αντίστοιχα, θα πρέπει να προβούν σε δήλωση εναντίωσης, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι και τις 9 Απριλίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή