Εως τις 21 Απριλίου οι αιτήσεις για κρατικό δάνειο

Εως τις 21 Απριλίου οι αιτήσεις για κρατικό δάνειο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για την ένταξή στο χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (κρατικό δάνειο) αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα, η προθεσμία που έληγε σήμερα παρατείνεται έως τις 21/04/2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να ενταχθούν στην κρατική δανειοδότηση συνολικού ύψους 1 δισ. Οσοι επιθυμούν μπορούν στην ιστοσελίδα www.aade.gr/mybusinesssupport να υποβάλουν αίτημα χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής, η οποία είναι επιστρεπτέα, εν όλω ή εν μέρει. Ολες οι επιχειρήσεις με προσωπικό από 1 έως 500 άτομα μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις υπό προϋποθέσεις.  Η ενίσχυση δεν θα μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των 500.000 ευρώ ανά επιχείρηση και θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με υποχρεώσεις φορολογικές ή ασφαλιστικές.

Στο μεταξύ, πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 113.780 γιατρών, νοσηλευτών, στελεχών του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας το έκτακτο δώρο του Πάσχα. Πρόκειται για μία παροχή ηθικής αναγνώρισης, με την οποία όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «η πολιτεία τιμά την εξαιρετική κοινωνική προσφορά τους στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού». Το συνολικό ποσό που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή της παροχής ανέρχεται στα 79 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή