Γρηγορότερα οι επιστροφές φόρου

Γρηγορότερα οι επιστροφές φόρου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας αίτησης των επιστροφών φόρου, για τη δραστική μείωση των επισκέψεων στις Δ.Ο.Υ., προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με οδηγίες, που απέστειλε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω e-mail.

Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής:

– Ο αιτών σαρώνει (μέσω scanner) ή φωτογραφίζει τα σχετικά έγγραφα.

– Συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία είναι ακριβή αντίγραφα.

– Αποστέλλει τα αρχεία αυτά στην ηλεκτρονική διεύθυνση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, (ο σχετικός κατάλογος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε.).

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση, που διαπιστωθεί πως στάλθηκαν πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα, ακολουθείται ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και αποστέλλεται αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και με βάση τα αποτελέσματά του, θα αξιολογηθεί η περαιτέρω εφαρμογή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή