Σε περισσότερους το επίδομα των 800 ευρώ

Σε περισσότερους το επίδομα των 800 ευρώ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση των ευνοϊκών μέτρων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 800 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 εργαζομένους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Ταυτόχρονα επεκτείνεται το μέτρο της έκπτωσης ενοικίου και στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας. Ειδικότερα, και σύμφωνα με την τροπολογία, πλέον το ποσό των 800 ευρώ θα λάβουν και οι πληττόμενες επιχειρήσεις (Ο.Ε., ΕΠΕ, Ε.Ε. και ΙΚΕ) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν έως 20 άτομα. Η προηγούμενη διάταξη ενέτασσε μόνο επιχειρήσεις με προσωπικό έως 5 άτομα, εξαιρώντας δηλαδή επιχειρήσεις με περισσότερο προσωπικό. Με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση των 800 ευρώ ανέρχονται σε 400.000.

Ενοίκιο φοιτητών

Με το άρθρο 1 της τροπολογίας επεκτείνεται το μέτρο της έκπτωσης ενοικίου κατά 40% και στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους και τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς τους έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας ή είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση που η λειτουργία της ανεστάλη με διοικητική εντολή (π.χ. εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα κ.ά). Σημειώνεται ότι η μείωση του μισθώματος ισχύει μόνο για τον μήνα Απρίλιο.

Τέλος, παρατείνεται έως 25 Ιουνίου και έως 25 Ιουλίου 2020, αντιστοίχως, η είσπραξη από τις τελωνειακές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ που αναλογούν σε έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά που εξήλθαν από καθεστώς αναστολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή