Εκτακτο βοήθημα σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Εκτακτο βοήθημα σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη εισοδηματική ενίσχυση, η οποία θα κυμαίνεται από 100 έως 300 ευρώ, θα λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εφόσον έχουν ανήλικο τέκνο.

Με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, πόροι που έμειναν αδιάθετοι από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων διοχετεύονται προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι φτωχότερες οικογένειες της χώρας.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με ανήλικα παιδιά ανέρχονται σε 63.900. Περίπου οι μισοί (32.161 από το σύνολο των 63.900) έχουν ένα ανήλικο παιδί, 24.277 έχουν δύο ανήλικα παιδιά και όλοι οι υπόλοιποι τρία ή περισσότερα παιδιά. Η αναδρομολόγηση των πόρων προκειμένου να λάβουν μια έκτακτη ενίσχυση οι πολύ φτωχές οικογένειες με παιδιά αναδεικνύει και το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος: η Ελλάδα μετράει αυτή τη στιγμή περίπου 64.000 οικογένειες με ένα ή περισσότερα ανήλικα παιδιά που επιβιώνουν με 2.000-5.000 ευρώ τον χρόνο.

Με βάση την απόφαση, οι δικαιούχοι θα μοιραστούν συνολικά το ποσό των 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί ως εξής:

1. 32.161 οικογένειες με ένα παιδί θα λάβουν επιπλέον 100 ευρώ (το ποσό αυτό θα προστεθεί στο τακτικό ΚΕΑ).

2. 24.277 οικογένειες με δύο παιδιά θα λάβουν 150 ευρώ επιπλέον.

3. 6.132 οικογένειες με τρία παιδιά θα λάβουν 200 ευρώ επιπλέον.

4. 1.207 οικογένειες με τέσσερα παιδιά θα λάβουν 250 ευρώ επιπλέον.

5. 123 οικογένειες με πέντε ή περισσότερα παιδιά θα λάβουν 300 ευρώ επιπλέον.

Ακατάσχετη

Η οικονομική ενίσχυση –η οποία θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη κ.λπ.– θα δοθεί εφάπαξ, καθώς το κονδύλι των 8,4 εκατ. ευρώ προέρχεται από τον προϋπολογισμό της Πρόνοιας και ουσιαστικά από τα κονδύλια των σχολικών γευμάτων που δεν διατέθηκαν εξαιτίας του ότι έχουν παραμείνει κλειστά τα σχολεία για τουλάχιστον δύο μήνες. Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα συνεχίσει να υλοποιείται κανονικά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή