Eurostat: Στο -0,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Eurostat: Στο -0,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 0,4% εκτιμάται ότι μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, μήνα κατά τον οποίο όλες οι χώρες της έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έναντι 0,7% τον Μάρτιο και 1,7% τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο -0,9% τον Απρίλιο από 0,2% τον Μάρτιο και 1,1% τον Απρίλιο του 2019.

Η μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη εκτιμάται ότι προέκυψε από τη μεγάλη πτώση των τιμών ενέργειας (-9,6 έναντι -4,5% τον Μάρτιο), των τιμών των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών (0,3% έναντι 0,5%) και των τιμών των υπηρεσιών (1,2% έναντι 1,3%).

Αντίθετα, οι τιμές των μη κατεργασμένων τροφίμων αυξήθηκαν σημαντικά (7,7% έναντι 3,6%), ενώ αύξηση σημείωσαν και οι τιμές των κατεργασμένων τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού (2,4% έναντι 2,1%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή