Χρηματιστήριο Αθηνών: Εξ αποστάσεως Γενικές Συνελεύσεις εισηγμένων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εξ αποστάσεως Γενικές Συνελεύσεις εισηγμένων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων εξ αποστάσεως, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, παρέχει νέα υπηρεσία του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την ονομασία AXIA e- Shareholders Μeeting.

Ήδη η εταιρεία Jumbo ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για τη Γενική της Συνέλευση στις 27/5. Αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΕΧΑΕ στις 29/5.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία του Χρηματιστηρίου παρέχει υποστήριξη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την προετοιμασία έως και την ολοκλήρωση διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα παραμετροποίησης της υπηρεσίας σύμφωνα με τις υποδείξεις της εκάστοτε εταιρείας.

Με  τον τρόπο αυτόν, ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών παρέχει προς τις εισηγμένες εταιρείες τη δυνατότητα συγκέντρωσης   στοιχείων και πληροφοριών για τη συμμετοχή των μετόχων τους στις Γενικές Συνελεύσεις από απόσταση και ειδικότερα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμού κινητού τηλεφώνου για κάθε μέτοχο – δικαιούχο μερίδας στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ). Τα στοιχεία αυτά θα δηλώνονται από κάθε μέτοχο στον χειριστή μερίδας του στο ΣΑΤ και οι εταιρείες θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν συμπληρωματικά για σκοπούς ταυτοποίησης των μετόχων τους και διευκόλυνσης της συμμετοχής αυτών σε Γενικές Συνελεύσεις από απόσταση. 

Οι συμμετέχοντες μπορούν σε web περιβάλλον να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση, να λαμβάνουν τον λόγο και να υποβάλλουν την ψήφο τους. Στις περιπτώσεις επιστολικής ψήφου, εάν αυτή αποσταλεί από τους μετόχους ή τους αντιπροσώπους τους στην εταιρεία μέσω αλληλογραφίας, παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης της πλατφόρμας και με τις ψήφους αυτές.

Πέραν της διευκόλυνσης πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης εξ αποστάσεως και συμμετοχής σε αυτήν, με τη χρήση της ίδιας πλατφόρμας, παρέχεται η δυνατότητα στον μέτοχο ή τον αντιπρόσωπό του να έχει πρόσβαση σε γενικότερες πληροφορίες που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του, όπως για παράδειγμα  ενημέρωση για γενικές συνελεύσεις που έχουν ανακοινωθεί, ανακοινώσεις και εταιρικές πράξεις εταιρειών, ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου του Ομίλου Αthex. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή