Επικουρικές συντάξεις: Αυξήσεις από 2 Ιουνίου σε 250.000 δικαιούχους

Επικουρικές συντάξεις: Αυξήσεις από 2 Ιουνίου σε 250.000 δικαιούχους

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 2 Ιουνίου, 250.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους, δήλωσε, μεταξύ άλλων, την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεω, Γιάννης Βρούτσης

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία την προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι σε 250.000 συνταξιούχους, τονίζοντας ότι, στις 2 Ιουνίου, που θα γίνει η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά. Όπως είπε, η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 ευρώ έως περίπου 200 ευρώ.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, όταν και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους. «Δεν θα γίνει σε δόσεις ούτε σε τμηματικές καταβολές» διευκρίνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και πως στο τέλος του 2020 θα βγαίνουν ψηφιακά οι συντάξεις του δημοσίου.

Υπογράμμισε, όσον αφορά τα τρέχοντα μέτρα σχετικά με την πανδημία, ότι η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύει μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου, ενώ αναφορικά με το πρόγραμμα SURE,  ανέφερε ότι η επιδότηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 1η Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή