Ποια ξενοδοχεία και πότε επαναλειτουργούν

Ποια ξενοδοχεία και πότε επαναλειτουργούν

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμοι να ανοίξουν κάποιες από τις μονάδες τους αμέσως μόλις η κυβέρνηση οριστικοποιήσει τα πρωτόκολλα λειτουργίας για την προστασία από την COVID-19 είναι πολλοί μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας που διαχειρίζονται ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας. Την ίδια ώρα ανοίγουν τις πύλες τους την 1η Ιουνίου τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, μεταξύ των οποίων και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

Πολλοί ξενοδόχοι, πάντως, είτε δωδεκάμηνης είτε εποχικής λειτουργίας, αναμένουν να μάθουν πρώτα τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και να προσμετρήσουν τη ζήτηση ανάλογα με τις ημερομηνίες απελευθέρωσης των ταξιδιών για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Με την κυβέρνηση έτοιμη να επιτρέψει τη λειτουργία στα εποχικά ξενοδοχεία ακόμα και πριν από την 1η Ιουλίου και τις διεθνείς πτήσεις να ξεκινούν σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα, με προοπτική την πλήρη απελευθέρωση των ταξιδιών εντός της ζώνης Σένγκεν έως τα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θα μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πληρότητα. Επιπλέον, με τις ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης του κλάδου να αναμένονται αύριο, θα είναι πιο ξεκάθαρη και η εικόνα για την επιχειρησιακή απόδοση.

Η Grecotel ανακοίνωσε ήδη την έναρξη λειτουργίας από την 1η έως την 3η Ιουλίου επτά εκ των μεγάλων εποχικών ξενοδοχειακών μονάδων της στην Πελοπόννησο, στη Μύκονο και στην Αττική, από 32 συνολικά, ενώ το επόμενο διάστημα έχει προαναγγείλει ότι θα γνωστοποιήσει και τις ημερομηνίες για τις μονάδες της στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική και στην Κρήτη. Η ανακοίνωση σχετικά με τις ημερομηνίες ανοίγματος των ξενοδοχείων του ομίλου Sani/Ikos προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου και θα εξαρτηθεί από τις αναμενόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, τις διακρατικές συμφωνίες της Ελλάδας με τρίτες χώρες αλλά και εντός της Ε.Ε. και τις εξελίξεις σχετικά με τις αεροπορικές συνδέσεις.

Στόχος και αυτού του ομίλου είναι το σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχείων από την 1η Ιουλίου. «Το άνοιγμα των ξενοδοχείων του ομίλου Sani / Ikos, όταν αυτό συμβεί, θα συνοδευθεί από την απαρέγκλιτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων της χώρας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ επιπλέον θα ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα για την όσο το δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη προστασία της υγείας των πελατών, του προσωπικού και των τοπικών κοινωνιών», αναφέρουν πηγές της «Κ». Ολα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν και θα πιστοποιηθούν σε συνεργασία με αναγνωρισμένους ελληνικούς και διεθνείς οίκους πιστοποίησης και διαγνωστικά κέντρα σε όλα τα ξενοδοχεία με τα σήματα Sani Resort & Ikos Resorts, προσθέτουν.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι καμπάνες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, που παραδοσιακά εξυπηρετούνται από τον Αρίωνα, ο οποίος όμως θα ανοίξει αργότερα. Το Ναυσικά αναμένεται να ανοίξει λίγο μετά, πιθανόν στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου. Η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης έχει ήδη ανοίξει και αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία, με βάση όμως τη δυναμικότητα που προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί τήρησης αποστάσεων, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Την ερχόμενη εβδομάδα στις 27 ή στις 28 Μαΐου θα ανοίξουν και τα δύο εμβληματικά εστιατόρια του Αστέρα, το γνωστό Nobu Matsuhisa και το νέο εστιατόριο Privilege Project στην πλαζ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino είναι, κατά πληροφορίες, επίσης ένα από εκείνα που θα ανοίξουν πρώτα. Ο όμιλος Μήτση δηλώνει έτοιμος να ανοίξει κάποια από τα ξενοδοχεία του ανάλογα με τη ζήτηση και τις κρατήσεις που είναι ενεργές αλλά και εκείνες που θα μπαίνουν στα συστήματά του. Ομοίως ο όμιλος Aldemar δηλώνει πως θα ξεκινήσει με τις μονάδες στην Πελοπόννησο και σταδιακά και στην Κρήτη και ανάλογα με την κατάσταση στην αγορά θα προσθέτει δυναμικότητα. Ετοιμος να ξεκινήσει τη λειτουργία των έξι μονάδων του στη Ρόδο δηλώνει και όμιλος Χατζηλαζάρου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο όμιλος Atlantica.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή