Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία θα αντέξει πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων

Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία θα αντέξει πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ύφεση 10%-13% φέτος ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά θα μπορούσε να περιοριστεί στο 5%-8% με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που λαμβάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την Τετάρτη.

Σημείωσε επίσης μιλώντας στον Real FM, ότι η οικονομία θα μπορούσε να αντέξει και τυχόν δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση κατάφερε να ελέγξει την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, επιβάλλοντας lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 2.840 και οι θάνατοι τους 165 μέχρι την Τρίτη.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει τα όπλα για να αντέξει πιθανό νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού το φθινόπωρο και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η οικονομία σε επίπεδα προ υγειονομικής κρίσης από τον Σεπτέμβριο και μετά.

«Αν τυχόν έχουμε δυσμενείς εξελίξεις, που δεν τις εύχομαι – και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα βρεθούν κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές – και επανέλθει σε κάποια έκταση ή ένταση το πρόβλημα, ναι έχουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε και σε εκείνες τις καταστάσεις», είπε ο Σταϊκούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή