Αδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα

Αδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται και στον ιδιωτικό τομέα η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς των οποίων τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και γίνεται χρήση της εκ περιτροπής λειτουργίας κάθε τμήματος.

Οι γονείς αυτοί δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού για τις ημέρες εκείνες που δεν λειτουργούν τα υποτμήματα του σχολείου και κατά συνέπεια τα παιδιά τους, ηλικίας έως 16 ετών, μένουν σπίτι. Ειδικά για τους γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο το οποίο δεν έχει αποφασιστεί πότε θα επαναλειτουργήσει, δίνεται η δυνατότητα χρήσης της άδειας παρακολούθησης της σχολικής επίδοσης των παιδιών, που συνολικά έχει οριστεί σε 4 ημέρες.

Μάλιστα, η άδεια αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωριαία, ήτοι έως και 32 ώρες, για κάθε παιδί, προκειμένου οι γονείς να λαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο καθώς στην πλειονότητά τους οι παππούδες και οι γιαγιάδες, που συνήθως το έκαναν, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η σχετική εγκύκλιος, που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας, διευκρινίζει ότι άδεια ειδικού σκοπού μπορούν να λάβουν επίσης οι γονείς εάν τα παιδιά ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Προσοχή. Ξεκαθαρίζεται ότι χρήση της άδειας παρακολούθησης της σχολικής επίδοσης των παιδιών μπορούν να κάνουν και οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού αλλά και όσοι εκ των δικαιούχων της, κάνοντας χρήση αυτής, έχουν εξαντλήσει την ετήσια κανονική τους άδεια για το τρέχον έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή