Με τηλεοπτικά μηνύματα η διεθνής τουριστική προβολή της χώρας

Με τηλεοπτικά μηνύματα η διεθνής τουριστική προβολή της χώρας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Απρίλιο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του προγράμματος προβολής του ελληνικού τουρισμού στις ξένες αγορές τη σεζόν 2002 – 2003.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος επισημαίνοντας ότι στόχος αποτελεί το πρόγραμμα να τρέξει νωρίτερα από ποτέ τον Οκτώβριο του 2002. Για την προσεχή τουριστική περίοδο, η διαφημιστική προβολή στο εξωτερικό με έμφαση στα τηλεοπτικά μηνύματα θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα, στις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης είναι ο επαναπροσδιορισμός των μεθόδων προβολής της διαφημιστικής καμπάνιας στις ξένες αγορές. Ειδικότερα, η καμπάνια θα υλοποιείται πλέον από την κεντρική υπηρεσία του EOT, ενώ τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού θα επικεντρώσουν την προσοχή τους σε ενέργειες δημοσίων σχέσεων για την προβολή του ελληνικού προορισμού. Εξάλλου, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει στο διαφημιστικό πρόγραμμα κοινή αναφορά του ελληνικού προορισμού με το γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός φορέα που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος διαφήμισης με την οικονομική συμμετοχή του κράτους, των τουριστικών επιχειρήσεων και των ΟΤΑ.

Αυτόν το μήνα θα συνεδριάσει και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, προκειμένου να συζητηθεί το πλέγμα των μέτρων που προωθείται τόσο για το πρόγραμμα προβολής όσο και για άλλα τουριστικά θέματα.

Από την άλλη πλευρά η αύξηση των μέσων πραγματικών ακαθάριστων αποδοχών ανέρχεται στο 2,3% έναντι 3,0%, μέσης ετήσιας αύξησης την περίοδο 1996-2000, ανάλογα δε αυξάνεται και η πραγματική μέση δαπάνη για συντάξεις κατά 2,7% έναντι 3,0% αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT