Αμετάβλητες αναμένεται να παραμείνουν οι τιμές των αυτοκινήτων

Αμετάβλητες αναμένεται να παραμείνουν οι τιμές των αυτοκινήτων

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H είσοδος του ευρώ δεν προβλέπεται να επηρεάσει την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, ο όγκος πωλήσεων της οποίας φέτος αναμένεται να παρουσιάσει μικρή μείωση σε σχέση με το 2001. H εξέλιξη μάλλον θεωρείται φυσιολογική δεδομένης της εκρηκτικής πορείας που σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) κ. Ανδρέα Ανδρικόπουλο, από την έλευση του νέου νομίσματος δεν θα προκύψουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο θετικές όσο και αρνητικές για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ενώ η συγκρισιμότητα των τιμών θα λειτουργήσει ευνοϊκά για την Ελλάδα. O κ. Ανδρικόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα έως 1.600 κ.ε. οι τιμές θα είναι ίσες ή και χαμηλότερες σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Εν τω μεταξύ, ο κ. Ανδρικόπουλος απέκλεισε την πιθανότητα ανατιμήσεων στα αυτοκίνητα, τονίζοντας ότι ακόμη και εάν εμφανισθούν τέτοιου είδους φαινόμενα θα διορθωθούν άμεσα δεδομένης της άριστης λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά αυτή. «Το ενιαίο νόμισμα και οι νέες τιμές σε ευρώ ήταν και θα παραμείνει ζήτημα απλής διαδικασίας μετατροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις συναλλαγές. O πρόεδρος του ΣΕΑΑ είπε επίσης ότι η έλευση του ευρώ δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με το καθεστώς που διέπει την κυκλοφορία στην Ελλάδα αυτοκινήτων που αγοράσθηκαν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οπως είναι γνωστό εάν ένα αυτοκίνητο είναι ταξινομημένο σε άλλη χώρα, η κυκλοφορία του στην Ελλάδα είναι παράνομη εφόσον ο χρήστης δεν είναι μόνιμος και φορολογούμενος κάτοικος της χώρας αυτής.

Ο κ. Ανδρικόπουλος προβλέπει τέλος ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα φέτος θα παρουσιάσουν μικρή πτώση σε σχέση με το 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT