Επενδύσεις 250 εκατ. από την Costa Navarino

Επενδύσεις 250 εκατ. από την Costa Navarino

5' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλώβητο από την πανδημία συνεχίζεται το επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ της Costa Navarino, παρά τις πιέσεις που αναμένεται να δεχθεί η ξενοδοχειακή δραστηριότητα. Παράλληλα, ισχυρά αντισώματα διαπιστώνεται πως έχει και το πρόγραμμα ανάπτυξης και πώλησης κατοικιών, με το 50% αυτών να έχει ήδη διατεθεί και τη σχετική δραστηριότητα να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του lockdown.

O όμιλος, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, προχωρεί άμεσα στο άνοιγμα των ξενοδοχείων του στις 19 Ιουνίου, ποντάροντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά των συγκροτημάτων του για να αντιπαρέλθει τα χειρότερα. Διότι, ανεξάρτητα από τα παραπάνω θετικά σημάδια, ουδείς στον όμιλο έχει αμφιβολία πως θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Costa Navarino, Στέφανος Θεοδωρίδης, μιλώντας στην «Κ», υπογραμμίζει πως «συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο με τα νέα ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ που αναπτύσσουμε όσο και στον τομέα του real estate».

Πράγματι, το κατασκευαστικό έργο στις νέες περιοχές της Costa Navarino, το Navarino Hills, το Navarino Waterfront και το Navarino Bay, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ολη αυτή την περίοδο οι εργασίες προχώρησαν κανονικά, με στόχο την ολοκλήρωση βάσει προγράμματος, εντός του 2021. Το σύνολο των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ. Στις περιοχές Navarino Bay και Navarino Waterfront αναπτύσσονται δύο resorts τα οποία ακολουθούν τις αρχές περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης που έχει εφαρμόσει η Costa Navarino: στο Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές resort, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του οποίου έχει γίνει από τα γραφεία Αλέξανδρος Ν. Τομπάζης & Συνεργάτες και K-Studio, και περιλαμβάνει 99 σουίτες και βίλες σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο δύο χιλιομέτρων.

Στο Navarino Waterfront, με αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου Αλ. Ν. Τομπάζη, δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με παραθαλάσσια αγορά, το οποίο περιλαμβάνει 200 δωμάτια, σουίτες και μπάνγκαλοου. Παράλληλα, στο Navarino Hills αναπτύσσονται δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, τα οποία έχει σχεδιάσει ο θρύλος του τουρνουά Ryder Cup και δύο φορές νικητής σε τουρνουά Masters, José Maria Olaza΄bal.

Επαναλειτουργούν

Η Costa Navarino θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες στα ξενοδοχεία της The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort από τις 19 Ιουνίου, έχοντας, όπως δηλώνει, προσθέσει στο πρόγραμμα νέες εμπειρίες και εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις ήδη υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ξέγνοιαστες διακοπές, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με έμφαση στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι να νιώθουν ασφαλείς οι επισκέπτες και οι συνεργάτες μας, γι’ αυτό και εφαρμόζουμε ακόμη πιο ενισχυμένα μέτρα, πέρα από τα πρωτόκολλα που απαιτούνται», εξηγεί ο Στέφανος Θεοδωρίδης.

Η εύκολη οδική πρόσβαση, οι πολυάριθμες δυνατότητες για υπαίθριες δραστηριότητες, η παραλία που εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου και οι 259 βίλες, σουίτες και δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες είναι συστατικά που τοποθετούν την Costa Navarino σε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό επίπεδο.

Με την πανδημία να βρίσκεται ακόμα σε έξαρση σε άλλες χώρες, σημαντικός παράγων για το φετινό καλοκαίρι είναι οι άνετοι χώροι: οι εγκαταστάσεις στο Navarino Dunes –την πρώτη περιοχή της Costa Navarino– εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα και άφθονο χώρο, σε μια συνολική έκταση 1.300 στρεμμάτων, όπου η κάλυψη είναι κάτω από το 10%. Οι αχανείς κοινόχρηστοι χώροι αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και η εφαρμογή ενισχυμένων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας έχουν επίσης καθοριστικό ρόλο.

Ομως, η Costa Navarino, εκτός από τα πρωτόκολλα που απαιτούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις ελληνικές αρχές, θα εφαρμόζει ακόμη πιο ενισχυμένα μέτρα.

Τα ξενοδοχεία θα υιοθετήσουν σύστημα που ανέπτυξε η Marriott, η οποία μέσα από το Global Cleanliness Council θέτει νέα πρότυπα και προδιαγραφές για τη διαχείριση της καθαριότητας και υγιεινής στη φιλοξενία. Το σύστημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καθαρισμό επιφανειών με απολυμαντικά νοσοκομειακών προδιαγραφών, επιπλέον σημεία απολύμανσης σε κοινόχρηστους χώρους, εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα διαχείρισης COVID-19 και των σχετικών πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας και απολύμανση εργαλείων και εξοπλισμού έπειτα από κάθε βάρδια. Επιπλέον, δημιουργείται ιατρικό κέντρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θερμομέτρηση, μοριακά τεστ και προσλαμβάνεται εξειδικευμένο προσωπικό για απολυμάνσεις.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε δυναμικά για το real estate στην Costa Navarino με αυξητική τάση σε όλους τους τύπους κατοικιών. Παρά την πανδημία, σημείωσε διπλασιασμό πωλήσεων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. «Είδαμε ότι αυτήν την περίοδο το ενδιαφέρον για το real estate παρέμεινε ισχυρό, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη του κοινού όταν πρόκειται για επένδυση η οποία έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και μεσομακροπρόθεσμη αξία», σημειώνει o διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, Στέφανος Θεοδωρίδης.

Το οικιστικό της προϊόν Costa Navarino Residences δείχνει έτσι πως έχει εδραιωθεί ως ένα από τα πιο premium στην Ευρώπη. Σε αυτήν την περίοδο, οι Ελληνες αγοραστές παρέμειναν πρώτοι, ενώ ακολουθούν αγοραστές από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη, σημειώνουν πηγές του ομίλου.

Στο Costa Navarino Residences – The Villas, μέχρι σήμερα οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το 50% του συνόλου των πολυτελών κατοικιών (της πρώτης όσο και της δεύτερης φάσης διάθεσης), που περιλαμβάνει κατοικίες 5 έως 7 υπνοδωματίων, με μέγεθος από 350 έως 1.100 τετραγωνικά μετρά σε οικόπεδα ενάμισι έως τριών στρεμμάτων και τιμή εκκίνησης από 2,8 εκατ. ευρώ. «Μέχρι στιγμής φέτος, βλέπουμε πως το ενδιαφέρον για τις βίλες είναι ακόμη πιο έντονο», εξηγούν από την ΤΕΜΕΣ.

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή branded διαμερισμάτων, Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino, οι πωλήσεις πλησιάζουν το 50% των προς διάθεση διαμερισμάτων, μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 550.000.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ μέσα στην περασμένη χρονιά είχαν πουληθεί 24 διαμερίσματα, φέτος έχουν ήδη φτάσει τα 12. «Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν στην ελληνική αγορά. Ο συνδυασμός του επενδυτικού προϊόντος σε έναν ταχύτατα ανερχόμενο προορισμό, με τη χρήση για διακοπές, το καθιστά ιδιαιτέρως δελεαστικό», εκτιμά ο φορέας ανάπτυξης.

Παράλληλα η ΤΕΜΕΣ λανσάρει μια νέα οικιστική πρόταση που αφορά 42 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, σε μια νέα γειτονιά της περιοχής Navarino Dunes στην Costa Navarino. «Η σχέση ποιότητας – τιμής θα είναι εξαιρετική και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ενεργά οι πωλήσεις, ήδη έχουν γίνει ορισμένες, κατόπιν αιτημάτων από μακροχρόνιους επισκέπτες της Costa Navarino που ήθελαν ακριβώς αυτό το προϊόν», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Οι νέες κατοικίες θα κατασκευαστούν με τα πολύ υψηλά standards της Costa Navarino και θα διαθέτουν όλες πισίνα, θέα και άμεση πρόσβαση στα γήπεδα γκολφ και στα ξενοδοχεία The Westin Resort και The Romanos.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή