Αναθέρμανση πληθωρισμού φοβάται ο κ. Ντούιζενμπεργκ

Αναθέρμανση πληθωρισμού φοβάται ο κ. Ντούιζενμπεργκ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοναδική ανησυχία στο θέμα του πληθωρισμού αποτελούν οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις των συλλογικών συμβάσεων για τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Βιμ Ντούιζενμπεργκ. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε τον απολύτως αναγκαίο ρόλο της συγκράτησης των μισθών στη δημιουργία απασχόλησης και τη διατήρηση των ευνοϊκών προοπτικών στη σταθερότητα των τιμών», τόνισε ο κ. Ντούιζενμπεργκ κατά την προχθεσινή ανακοίνωση της απόφασης να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια στη Ζώνη του Ευρώ.

Αυτό που φαίνεται να ανησυχεί τον κ. Ντούιζενμπεργκ είναι οι αυξήσεις μισθών 5% έως 7% που ετοιμάζεται να διεκδικήσει το γερμανικό συνδικάτο μεταλλουργίας IG Metall στην τρέχουσα διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων. O πρόεδρος του συνδικάτου Κλάους Ζβίκελ έχει αιτιολογήσει το αίτημα ως άθροισμα του προβλεπόμενου πληθωρισμού, της αύξησης της παραγωγικότητας και χρωστούμενων από το παρελθόν.

Η IG Metall έχει 2,8 εκατ. μέλη σε βασικούς κλάδους, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά συνδικάτα της χώρας, με τις συλλογικές συμβάσεις της να θεωρούνται βάση αναφοράς για ολόκληρη τη γερμανική αγορά εργασίας, ακόμη και για την Ευρώπη συνολικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT