Κάλεσμα του ΣΕΒ να τεθεί η προστασία της φύσης στο επίκεντρο της ανάπτυξης

Κάλεσμα του ΣΕΒ να τεθεί η προστασία της φύσης στο επίκεντρο της ανάπτυξης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βιοποικιλότητα και η ανάσχεση των απωλειών στη φύση συνεχίζουν να απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, παρά το γεγονός ότι τα διεθνή fora πολιτικής για τη φύση και το κλίμα έχουν αναβληθεί για το επόμενο έτος εξαιτίας της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης «Building business resilience: How collective leadership will reverse nature loss», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC), το UN Global Compact, τη Διεθνή Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) και τον διεθνή συνασπισμό Business for Nature, τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ) συνυπέγραψε την επιστολή-κάλεσμα προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, που απευθύνεται στους επικεφαλής των επιχειρήσεων και τους καλεί να συνεργαστούν άμεσα με τις κυβερνήσεις για να αντιστρέψουν τις απώλειες στη φύση.

Οι συντάκτες της επιστολής υπογραμμίζουν ότι η ανάγκη δημιουργίας ισχυρών εθνικών συμφωνιών για την οικοδόμηση πιο ανθεκτικών οικονομιών και κοινωνιών χωρίς να υπερβαίνουμε τα όρια που θέτει η φύση είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ. Καλούν τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να θέτουν την προστασία της φύσης στο επίκεντρο της ανάπτυξής τους, καθώς επίσης και να συμμετάσχουν στο κάλεσμα ώστε να αποτελέσουν μια ισχυρή, συλλογική επιχειρηματική φωνή που θα πιέσει τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν φιλόδοξες πολιτικές για την ανάσχεση των φυσικών απωλειών την τρέχουσα δεκαετία.

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό Business for Nature από τον Οκτώβριο 2018 άνοιξε τον δρόμο στις επιχειρήσεις-μέλη του να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του διεθνούς πλαισίου και να αναδείξουν τις στρατηγικές που εφαρμόζουν, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, καθώς και τις καλές πρακτικές που υλοποιούν προς αυτή την κατεύθυνση. Καλεί επίσης τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνυπογράψουν το κάλεσμα έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή