Εδειξε το δρόμο της Δικαιοσύνης σε 4 επιχειρήσεις

Εδειξε το δρόμο της Δικαιοσύνης σε 4 επιχειρήσεις

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεσαν οι πρώτες «καμπάνες» για παραβάσεις σχετικά με το ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο παράλληλα δείχνει το δρόμο της δικαιοσύνης για τέσσερις γνωστές επιχειρήσεις ειδών διατροφής, για λόγους όμως που δεν αφορούν το ευρώ.

Ειδικότερα, στον εισαγγελέα παραπέμπονται οι βιομηχανίες τροφίμων και ποτών Coca Cola Τρία Εψιλον, Nestle, Pepsico-Ivi και Ξιφίας επειδή δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα για τις αυξήσεις τιμών. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις έπρεπε να προχωρήσουν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων τους είκοσι ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασής τους για ανατιμήσεις στο υπουργείο.

Παράλληλα μετά από σχετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Θεοδώρου επιβάλλει πρόστιμα σε πέντε καταστήματα καθώς δεν προχώρησαν όπως ήταν υποχρεωμένα σε διπλή αναγραφή τιμών (δραχμές και ευρώ) στα προϊόντα τους. Τα πρόστιμα, που κυμαίνονται μεταξύ 500-1.000 ευρώ επιβάλλονται στα εξής καταστήματα: Μousses-Υμητού (ξηροί καρποί), Βενέτης (προϊόντα άρτου) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου & Γλάδστωνος, Αρτος και Υγεία (προϊόντα άρτου) επί της οδού Ναυαρίνου στον Πειραιά και Ματσιάγκα Κων/να (δερμάτινα είδη) στο Μοσχάτο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε χθες ότι οι παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί αφορούν ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων. «H πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει προσαρμοσθεί, ιδιαίτερα ο χώρος των μεγάλων καταστημάτων έχει επιδείξει πραγματικά μεγάλη υπευθυνότητα», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι οι περισσότερες παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί στο χώρο των υπηρεσιών (parking, εστιατόρια κ.ά.). Αναφερόμενος στο ζήτημα των «αυθαίρετων και αδικαιολόγητων», όπως τις χαρακτήρισε, ανατιμήσεων στο ψωμί, είπε, ότι το θέμα έχει φθάσει ήδη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία και θα ερευνήσει όλες τις περιπτώσεις.

Σχετικά με τις τιμές-φωτιά στα οπωρολαχανικά, ανέφερε ότι θα εντατικοποιηθούν οι εισαγωγές από διάφορες γειτονικές χώρες ώστε να υπάρχει επάρκεια στην αγορά ενώ όπως δήλωσε οι ανατιμήσεις αυτές λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών «δεν θα έχουν μεγάλη επιρροή είτε στον τιμάριθμο και είτε στο κόστος ζωής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT