«Φρένο» στους πλειστηριασμούς ακινήτων από το Πρωτοδικείο

«Φρένο» στους πλειστηριασμούς ακινήτων από το Πρωτοδικείο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόφαση-ανάσα για εκατοντάδες οφειλέτες τραπεζών τα ακίνητα των οποίων απειλούνται με πλειστηριασμό από τα λεγόμενα πανωτόκια, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες, δίνει το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την υπ’ αριθμόν 98/2002 απόφασή του, υιοθετώντας το πνεύμα της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία απαγορεύθηκε ρητά η διενέγεια πλειστηριασμών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2001, έκρινε ότι είναι άκυρος πλειστηριασμός που είχε ορισθεί να γίνει με την είσοδο του νέου χρόνου, στις 9 Ιανουαρίου του 2002.

Το δικαστήριο ανέστειλε τον πλειστηριασμό του επίδικου ακινήτου, καθώς δέχθηκε ότι η τράπεζα κοινοποίησε στην οφειλέτρια τη σχετική διαδικασία μέσα στο 2001», παρά την απαγόρευση έναρξης ή συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι 31.12.2001», όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Η υπόθεση που κρίθηκε από το δικαστήριο αφορούσε σε απαίτηση της Τράπεζας Αττικής η οποία βγάζει σε πλειστηριασμό διώροφη μονοκατοικία 160 τ.μ., στις Αχαρνές Αττικής, αξίας 30 εκατ. δρχ. Ιδιοκτήτρια του ακινήτου μία γυναίκα επιχειρηματίας, η οποία είχε ανοίξει το 1988 αλληλόχρεο λογαριασμό (πίστωση), με ανώτατο πλαφόν τα 16 εκατ. δρχ. H οφειλή προέκυψε όταν η επιχειρηματίας κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης, ενώ η τράπεζα της ζητούσε για πανωτόκια το ποσό των 20,3 εκατ. δρχ για οφειλή που δεν ξεπερνούσε, όπως η ίδια υποστηρίζει, τα 6 εκατ. δρχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT