1,6 τρισ. δρχ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία του Δημοσίου

1,6 τρισ. δρχ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία του Δημοσίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 1,6 τρισ. δρχ. ευελπιστεί να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου. Οπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης, ήδη οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν παρουσιασθεί στις εφορίες τους και προχωρούν στην τακτοποίηση των χρεών. Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Φωτιάδης, για οφειλέτες με συνολικά χρέη ύψους 1,6 τρισ. δρχ., των οποίων η είσπραξη έχει ξεκινήσει.

Στις οφειλές αυτές που προσδοκά να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών δεν συμπεριλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΔΕΚΟ και γενικότερα του Δημοσίου προς το υπουργείο Οικονομικών. Το χρέος των ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 1,2 τρισ. δρχ. και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης μέρους των οφειλών αυτών. Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 3 τρισ. δρχ., αλλά μόνο το 1,8 τρισ. δρχ. θεωρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι μπορεί να εισπραχθεί. H ΔΟΥ με το μεγαλύτερο ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο είναι η A΄ Αθηνών, στην οποία θα πρέπει 21.917 οφειλέτες να καταβάλουν περί τα 23,5 δισ. δρχ. Ακολουθούν η A΄ Καλλιθέας με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο 20,3 δισ. δρχ., η ΔΟΥ Μοσχάτου με υπόλοιπο 19,9 δισ. δρχ. και η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής με υπόλοιπο 19,3 δισ. δρχ. Π. K. X.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT