Η EBRD επενδύει 57,5 εκατ. ευρώ στην έκδοση ομολόγων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η EBRD επενδύει 57,5 εκατ. ευρώ στην έκδοση ομολόγων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι πρόκειται να επενδύσει 57,5 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση επταετούς ομολόγου των 500 δισ. από τον ελληνικό όμιλο GEK TERNA.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συναλλαγή ομολόγων που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο καθώς και η πρώτη εταιρική έκδοση που υπήρξε στη χώρα από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα από τη συνδρομή της Τράπεζας θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση εξασφαλισμένων εμπορικών δανείων με μεγαλύτερους μισθωτές και μειωμένο κόστος χρηματοδότησης, επιτρέποντας μια εταιρική μετατροπή που θα βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή διάρθρωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Περαιτέρω έσοδα από την έκδοση του ομολόγου θα υποστηρίξουν νέες ή ήδη υπάρχουσες επενδύσεις στον τομέα των παραχωρήσεων, των υποδομών και των ενεργειακών έργων.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων και της διαχείρισης απορριμμάτων.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του ελληνικού πλαισίου εταιρικών ομολόγων της EBRD, το οποίο αναπτύχθηκε για να επεκτείνει την υποστήριξη της Τράπεζας στην τοπική αγορά εταιρικών ομολόγων και να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή