Ξεκινάει νέος γύρος πληρωμής ειδικών αποζημιώσεων

Ξεκινάει νέος γύρος πληρωμής ειδικών αποζημιώσεων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος Ιουλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Οπως ξεκαθαρίζει, δε, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φθάνει έως και τα 534 ευρώ για τον Μάιο, ενώ οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου από τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και τις αρχές Αυγούστου. Στα τέλη Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή σε επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού, καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Από σήμερα 7 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις –χωρίς, δηλαδή, να χρειάζεται προηγούμενη δήλωση εργοδότη– στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από τους εποχικούς εργαζομένους που:

• Δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου.

• Δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος, καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει.

Για αυτούς, πληρωμές έχουν προγραμματιστεί σταδιακά ανά βδομάδα από τις 16/7, ημέρα Πέμπτη, και στη συνέχεια 23/7, 30/7 και 6/8.

Σημειώνεται ότι για τις πληρωμές θα ληφθεί υπόψη και η ροή των δηλώσεων. Oι καταβολές θα είναι διαδοχικές ανάλογα με τον όγκο των υποβληθεισών δηλώσεων. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως όσοι υποβάλουν τις πρώτες ημέρες μετά τις 7 Ιουλίου την υπεύθυνη δήλωσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, προφανώς αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που θα πληρωθούν.

Μονομερή υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων είτε για όλο τον μήνα Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

Σήμερα 7 Ιουλίου ξεκινούν και οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων και εργοδοτών από όλους τους κλάδους για τους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή εντός Ιουνίου, συγκεκριμένα του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού ή του αθλητισμού, καθώς και επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων που επαναλειτουργούν, όπως και αντίστοιχες επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.

Οσο για τους μισθωτούς που εντάχθηκαν τον Ιούνιο στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα μεταξύ 16-17 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στη συμμετοχή του Δημοσίου στους μισθούς για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή