HSBC: «Βλέπει» ύφεση 8,2% για την ελληνική οικονομία

HSBC: «Βλέπει» ύφεση 8,2% για την ελληνική οικονομία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία υποβαθμίζει η HSBC, η οποία εκτιμά πως η ύφεση στη χώρα αναμένεται μεγαλύτερη στο β’ τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα προβλέπει ύφεση 12% το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, από 8,6% στην προηγούμενη έκθεση, με τη συνολική ύφεση για το 2020 να εκτιμάται πως θα φθάσει το 8.2% (από 6%). Την ίδια ώρα προβλέπεται ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 (ανάπτυξη 7% από 5,8% κατά την προηγούμενη εκτίμηση).

Στη νέα έκθεσή της η HSBC προβλέπει ελαφρώς πιο θετικές προοπτικές για τον τουρισμό, ενώ διατηρεί θετική σύσταση για τις ελληνικές μετοχές. Επιπλέον, επισημαίνει ότι «βαρίδι» για το Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί ο τραπεζικός κλάδος, για τον οποίο «μεγεθύνονται» οι προκλήσεις.

Τέλος, επισημαίνεται πως οι ελληνικές μετοχές αποτελούν «risk-on trade», με την HSBC να τηρεί ουδέτερη στάση, επικεντρώνοντας σε μετοχές της εγχώρια αγοράς που έχουν ισχυρούς ισολογισμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή