Εκπτωση φόρου έως 2% αν υποβληθεί νωρίτερα η φορολογική δήλωση

Εκπτωση φόρου έως 2% αν υποβληθεί νωρίτερα η φορολογική δήλωση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετη έκπτωση που συνολικά μπορεί να φθάσει και το 4,5% παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που υποβάλλουν νωρίτερα τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αυτό αποφασίσθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα εξέταζεται η μη υποβολή της δήλωσης ΦΜΑΠ μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Οι πολίτες που θα υποβάλουν νωρίτερα τη δήλωση κατά ένα μήνα θα τύχουν πρόσθετης έκπτωσης 1%, ενώ στους δύο μήνες η έκπτωση θα ανέρχεται στο 2%. Δηλαδή συνολικά η έκπτωση μπορεί να φθάσει το 4,5% (ισχύει ήδη έκπτωση 2,5% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου) ενώ για όσους υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση (μέσω του taxisnet) η έκπτωση φθάνει το 5,5% του φόρου.

Σχετικά με τη δήλωση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζεται στη μετάθεσή της προκειμένου να μην παρουσιασθούν προβλήματα, αφού η εν λόγω δήλωση θα υποβληθεί φέτος σε ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τη δήλωση ΦΜΑΠ θα υποβληθούν τα φύλλα υπολογισμού της αξίας των ακινήτων (1-5 K1 έως K9). Τέλος, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν συνολικά 150 κέντρα ενημέρωσης των πολιτών για τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων.Π. K. X.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT